Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czy może ktoś widział... - Norwegia

Czytali temat:
Lech LechR (832 niezalogowanych)
16 Postów
Grzegorz S
(GrzegorzS)
Wiking
Siema mam pytanie do ludzi znających Oslo bardziej.
Czy ktoś może widział w tym mieście lub najbliższej okolicy Cerkiew? Nie mogę znaleźć w google żadnej sensownej informacji na ten temat. Jeśli ktoś widział takowy budynek proszę napisać w jakiej okolicy to było lub adres takiego miejsca.
Dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Przyczłap Bulbulatora
(kissmydick)
Początkujący
Niestety same meczety
Tu prawosławie kiepsko przędzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
GrzegorzS napisał:
Siema mam pytanie do ludzi znających Oslo bardziej.
Czy ktoś może widział w tym mieście lub najbliższej okolicy Cerkiew? Nie mogę znaleźć w google żadnej sensownej informacji na ten temat. Jeśli ktoś widział takowy budynek proszę napisać w jakiej okolicy to było lub adres takiego miejsca.
Dzięki

CERKWI jako takiej Budowli to w Oslo NIEMA ...!!!
---
Niemniej
Jest Kaplica adoptowana na Cerkiew Wewnętrzną .
---
Budynek ten , mieści się na Zabytkowym Cmentarzu Komunalnym , Tuż za Kościołem Katolickim Św. Olafa ... tzw. POLSKI Kościół ... .
---
Jak Idzie się od Centrum Miasta w stronę rzeczonego kościoła , to wchodzi się w Ulicę po prawej stronie kościoła i cały czas idzie się tą ulicą w górę ... , mija się kościół budynki mieszkalne i widzi się cmentarz po lewej stronie .
Idzie się dalej , przy pierwszym lub drugim dużym wejściu na cmentarz , jest tuż przy ogrodzeniu mały budynek i to jest właśnie "CERKIEW" .
Jednak nie wiem w jakich dniach tygodnia , jest Ona dodatkowo Czynna , Na pewno jest otwarta w Niedzielę ...
---
Jak dam radę wkleić mapę , to pokażę to wejście i budynek .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Grzegorz S
(GrzegorzS)
Wiking
Super wielkie dzięki, ważne bym spotkał tam jakiegoś kapłana bo sama kaplica niewiele mi da.

Czy może opisujesz to miejsce?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
GrzegorzS napisał:
Super wielkie dzięki, ważne bym spotkał tam jakiegoś kapłana bo sama kaplica niewiele mi da.
Hm ...mmm ...
A do czego jest ci potrzebny klecha ...! ? .
---
Pomijam Ślub , chrzciny , pogrzeb ...!.
---
To akuratnie w Każdym Rycie Chrześcijaństwa , jest na podobnym poziomie .
---
Niemniej Pop jest taki z Młodszego Pokolenia i pomocnicy również ... , a i wiernych też było sporo , zwłaszcza kobiet , takich w starszym wieku ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
GrzegorzS napisał:

Czy może opisujesz to miejsce?

Tak to jest była Ewangelicka Kaplica Pogrzebowa , adaptowana na Cerkiew , Ponieważ Była Cerkiew ROSYJSKA ,została zburzona i będzie budowana nowa .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Grzegorz S
(GrzegorzS)
Wiking
gabriel napisał:
GrzegorzS napisał:
Hm ...mmm ...
A do czego jest ci potrzebny klecha ...! ? .
---
Pomijam Ślub , chrzciny , pogrzeb ...!.
---
To akuratnie w Każdym Rycie Chrześcijaństwa , jest na podobnym poziomie .
---
Niemniej Pop jest taki z Młodszego Pokolenia i pomocnicy również ... , a i wiernych też było sporo , zwłaszcza kobiet , takich w starszym wieku ...

No właśnie do tego co pominąłeś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Jest tez na tvetenveien 13, ale obecnie jest w przebudowie (tak pisza na stronach internetowych, chociaz przejezdzam tamtendy co kilka dni i tego nie widac)
Msze przeniesli do Majorstuen kirke ( Kirkeveien 84)
Masz tu link do nich, moze znajdziesz jakis nr. Tlf.
www.ortodoks.com/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Grzegorz S
(GrzegorzS)
Wiking
Makaryna napisał:
Jest tez na tvetenveien 13, ale obecnie jest w przebudowie (tak pisza na stronach internetowych, chociaz przejezdzam tamtendy co kilka dni i tego nie widac)
Msze przeniesli do Majorstuen kirke ( Kirkeveien 84)
Masz tu link do nich, moze znajdziesz jakis nr. Tlf.
www.ortodoks.com/

Dziękuję za pomoc.
Wyczytałem gdzieś w googlach o właśnie jakiejś cerkwi zaadaptowanej z domu mieszkalnego tylko nie bardzo mogłem sobie to wyobrazić i olałem sprawę bo skojarzyło mi się to z Jehowymi. Ale chyba chodziło o ten adres co podałeś tvetenveien 13.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok