Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Tanie wyzywenie w okolicy Bogstadveien ? - Norwegia

Czytali temat:
Joanna Kuchnicka (1237 niezalogowanych)
3 Posty
Wiking
Witam,
Czy może ktoś może podpowiedzieć gdzie najtaniej się wyżywić w okolicach ul.Bogstadveien? Gdzieś tam będziemy mieli obóz, dokładnie jeszcze nie wiem.
Interesuje nas, albo tani sklep (no dobra najtańszy - jakiś market czy coś w tym stylu, albo tania piekarnia). Albo jakiś lokal typu bar "mleczny" (wiem że takich niema, ja tylko pytam i szukam coś względnie taniego).

Pytam o sklep, bo podobno będziemy mieli dostęp do kuchni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Pinto napisał:Witam,
Czy może ktoś może podpowiedzieć gdzie najtaniej się wyżywić w okolicach ul.Bogstadveien? Gdzieś tam będziemy mieli obóz, dokładnie jeszcze nie wiem.
Interesuje nas, albo tani sklep (no dobra najtańszy - jakiś market czy coś w tym stylu, albo tania piekarnia). Albo jakiś lokal typu bar "mleczny" (wiem że takich niema, ja tylko pytam i szukam coś względnie taniego).

Pytam o sklep, bo podobno będziemy mieli dostęp do kuchni

Z tyłu każdego Marketu , bez względu na nazwę tegoż , są Kosze na przeterminowaną żywność .
---
Skoro jesteś aż tak biedny , to pozbędziesz się oporów estetycznych i będziesz jak inni , buszował do woli w tym specyficznym magazynie !.
---
BA ...!!! .
---
Nawet Tu na Tym Forum ,Ktoś kiedyś , szukał Kompana do tej nowej profesji....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
Serio!? Są kosze na przeterminowaną żywność? a tu w Polsce jest normalnie sprzedawana jako przeceniona! - również w każdym markecie.

Nie chodzi o to czy ktoś biedny, lub mniej biedny. Czy nie ma tam jakieś tańszej alternatywy?
Czy 200NOK na jedzenie na dzień to starczy? Czy za 200NOK najwyżej można kupić bułeczkę w MCDonaldzie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
darek krajewski
(dario123448)
Stały Bywalec
za 200 nok na upartego przezyjesz,bez buszowania po koszach( koleś wie to chyba z autopsji)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
dario123448 napisał:...( koleś wie to chyba z autopsji)
DAŁA GŁOS KONFIDENCKA MENDA ...!!!
---
Która nie potrafi nic innego , jak SKŁÓCAĆ MIĘDZY SOBĄ RODAKÓW ...!!! .
Oraz OCZERNIAĆ BEZPODSTAWNIE INNYCH ... ! .
---
SIO ... śmieciu ... na swoje Konfidenckie miejsce !
SIO ...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Pinto napisał:Serio!?
... Są kosze na przeterminowaną żywność? a tu w Polsce jest normalnie sprzedawana jako przeceniona! - również w każdym markecie.
Nie chodzi o to czy ktoś biedny, lub mniej biedny. Czy nie ma tam jakieś tańszej alternatywy?
Czy 200NOK na jedzenie na dzień to starczy? Czy za 200NOK najwyżej można kupić bułeczkę w MCDonaldzie?

200 Nok / Dniówka to raczej NAD WYRAZ normalna stawka na wyżywienie / ...
---
Wpadasz z jednej skrajności w drugą ...!!!
---
Ponieważ ... 200 x 30 = 6000 NOK na miesiąc .
A to jest stawka którą Konfidencki ...dario .... wyżywia się przez TRZY MIESIĄCE ...!!! .
---
Ja Osobiście bez żadnych Fanaberii , średnio na miesiąc wydaję 3500 Nok . i to będąc na zasiłku /Permittering/ w tym zgrzewka piffa i butelczyna 60% .
---
Niemniej jak chcesz się stołować po odpowiednikach MAC-ka to za mało ...! , w zwykłej Pizzerii średniej wielkości placek , kosztuje od 140 Nok . A podobnej wielkości , najtańszy w Kiwi , kosztuje 30 Nok .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
Dzięki, chyba będziemy szukać tę KIWI. Choć potem jeszcze tę pizze trzeba podgrzać...no dobra damy radę - podobno będzie kuchnia.
Podałem 200NOK, bo to taki budżet max. Nie bój nic, 6000NOK na żarcie nie wydamy! Będziemy pewnie krócej niż miesiąc.

Jeszcze raz dziękuję za opinie i porady. Jestem spokojniejszy. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Pinto napisał:Dzięki, chyba będziemy szukać tę KIWI. Choć potem jeszcze tę pizze trzeba podgrzać...no dobra damy radę - podobno będzie kuchnia.
Podałem 200NOK, bo to taki budżet max. Nie bój nic, 6000NOK na żarcie nie wydamy! Będziemy pewnie krócej niż miesiąc.
Jeszcze raz dziękuję za opinie i porady. Jestem spokojniejszy. Pozdrawiam

NIE trzeba szukać Kiwi . w Każdym Markecie tak jak i w Polsce są odpowiedniki tej drogiej żywności .
---
Tu podstawowe artykuły , są w podobnej cenie w każdej sieci , różnią się jedynie końcówkami po przecinku .
Za mało Ludzi ... na szał w konkurencji .
---
Podałem te Kiwi , ponieważ teraz do tego dyskontu mam najbliżej .
---
Jeżeli będziecie Tu przez tak krótki okres , to naprawdę szkoda tracić czasu , na szukanie taniości .
---
Ponadto na starość jak znalazł , będziesz mógł śmiało i uczciwie , powiedzieć Wnukom iż w Młodości ... jadłeś jedną z najdroższych podstawowych żywności na Świecie , Popijając najdroższym piwem o sile 4,6% .
---
Polecam też odwiedzić ... Winnmonopol ... i zakupić Norweską wódkę 60% , tylko nie tą w plastiku ... a we szkle ... !!!
---
O ile oczywiście , masz skończone 21lat ! ... to żadna złośliwość ... widziałem jak kasjer , sprawdzał młodą kobietę , i odstawił Jej flaszkę wódki i tylko wino skasował .
TAKI ŚMIESZNY KRAJ ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
186 Postów
darek krajewski
(dario123448)
Stały Bywalec
przegiełeś gabryś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj