Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1564 Posty
Maniak
limetka81 napisał:
a mnie by interesowały ewentualne ciekawe muzea i tym podobne miejsca godne polecenia. macie coś do zaoferowania? lubę zwiedzać

Odwiedź Muzeum Techniki w Oslo, jest również skupisko muzeów na Bygdøy w Oslo: Fram, Kon - Tiki, Norsk Folkemuseum - skansen, Vikingskipshuset - muzeum Wikingów, Sjøfartsmuseet - muzeum morskie.

Statek polarny Fram
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
ooo! podziękować! na pewno pozwiedzam jak będę w Oslo!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bumell)
Wiking
Ja juz ponad 5 lat w Oslo i widziałem już prawie wszystko,choć też we wszystkich muzeach nie byłem,To mnie nie interesuje.I straciłem trochę zapał na powtarzanie tych samych miejsc,ale może to też dlatego ,że nie mam ciekawego słuchacza .Polecam górę Kolsås -tam jest rezerwat przyrody i piękne widoki.Dużo miejsc do wspinaczki skalnej.W środku piekne czarne jeziorko.Polecam Holmenkollen dla amatorów rowerów lecz trochę w inny sposób-wjeżdzasz na góre T-bann a potem w dół w stronę Slemdal.Fajne gotowe ścieżki w lesie,można do 50km/h,lecz teraz to nie bardzo.
Sandvika jest bardzo ciekawym miejscem na spacer np. pod parasolem,mostki w środku,lub brzegiem przy fiordzie.
Drobak ok 30 km od Oslo ale polecam tam Fort z pierwszej wojny o świat na wysepce.A w samym Oslo to już nic mnie nie interesuje.Mam oczywiście ekstra miejsca dalej ale to pózniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok