Anna82 napisał:
Niestety w Norwegii tak jest że większość pracodawców nie odpowiada na wysłane cv, jest to dość irytujące dla kogoś kto poszukuje pracy ale oni już tak mają, więc musisz się uzbroić w cierpliwość choć wiem że to nie łatwe...
To nie jest tak do Końca jak Piszesz .
Mój Pracodawca , a widzę to bardzo często i gęsto , Otwiera każdy list z Cv i pobieżnie przegląda KAŻDE bez wyjątku , jednak niektóre po takiej operacji , lądują od razu w Koszu , a inne segreguje wg zawartego opisu .
Zauważyłem a Mam taką możliwość , że w Koszu lądują takie , które odpowiadają na ogłoszenie w systemie ...> witam... szukam ...pozdrawiam... HAU...Hau hau...< oraz nie związane z danym ogłoszeniem .
---
Pracę zazwyczaj dostają Te >CV< które w opisie mają wiedzę o firmie jak stoi finansowo , kto jest szefem i do kogo imiennie w firmie jest kierowane podanie , oczywiście zgodnie z szukanym kandydatem do danej Pracy .
---
Moja Firma dorywczo , przyjmuje Ludzi Na Projekty , jak trafi się duża robota i jest potrzebny konkretny TEN Fachowiec ... z popartą praktyką zawodową oraz referencjami od poprzedników .Podane chociażby Konkretne telefony do SZEFÓW ...!!! .
---
To , że się poda samą Nazwę Firmy w której się pracowało , nic Nie daje .
Ponieważ w zwyczaju jest , że jeżeli podaję nr do byłego szefa , to jest to równorzędne z tym iż o tym fakcie tego gościa uprzednio Poinformowałem ...
Taka sobie rekrutacyjna kultura zawodowa .
---
Ostatnio ,Sam składałem Podania o Pracę jako Kierowca ... kat.-C-D- . do sześciu firm w Mojej Wiosce ... zgodnie z szablonem jaki został zaakceptowany przez Mojego Szefa ...J.Wyżej opisałem .
---
I w przeciągu Dwóch tygodni , Dostałem Sześć Odpowiedzi Zwrotnych z różnym Skutkiem to fakt ... Niemniej takie odpowiedzi Mam w swojej skrzynce Pocztowej , oraz dwa Konkretne Listy Ofertowe .
---
Jednak , Ja poświęciłem sobie , po parę godzin na każdą ofertę Indywidualnie . Zajrzałem Na Oficjalne strony z >PROFF< włącznie i wykazałem iż mam podstawowe pojęcie o danej firmie , oraz o ewentualnym stanowisku pracy o jakie się ubiegam .
---
Ba ... wszystko to tłumaczyłem żmudnie przez Gogle , oraz zaznaczałem iż język znam jedynie szczątkowo i przez translator ...
---
Reasumując
Jak ktoś składa CV jak śmieci , to i tak są One Traktowane .
Te co reprezentują minimum wiedzy o firmie , Przeważnie są Traktowane Poważniej , chociaż nie zawsze z takim skutkiem , na jaki My Osobiście Oczekujemy .
---
To takie tam ... bla...bla , bla z Moich Osobistych Spostrzeżeń oraz fizycznej praktyki .
ECH