Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

konto bankowe - Norwegia

Czytali temat:
(377 niezalogowanych)
35 Postów

(dj68)
Nowicjusz
[color=#0000FF]Witam , mam pytanko , może ktoś mi podpowie czy przyjeżdżając do pracy u norweskiego pracodawcy (kontrakt na 1/2 roku) muszę otwierać konto w NO ? czy wystarczy to co mam w PL ?
Dzięki za odpowiedzi
dj68
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
dj68 napisał:Witam , mam pytanko , może ktoś mi podpowie czy przyjeżdżając do pracy u norweskiego pracodawcy (kontrakt na 1/2 roku) muszę otwierać konto w NO ? czy wystarczy to co mam w PL ?
Dzięki za odpowiedzi
dj68

Jeżeli chcesz pracować Tutaj Legalnie to NIESTETY wymagalne jest posiadać Konto Norweskie , ponieważ tego wymaga Norweski Urząd Skarbowy ...Skatt... .
---
Żaden problem wyrobić konto a następnie go zlikwidować .
Ponadto Norweskie Karty Bankomatowe w Norge , To Swoiste Dowody Osobiste , oczywiście te ze zdjęciem .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
dj68 napisał:
[color=#0000FF]Witam , mam pytanko , może ktoś mi podpowie czy przyjeżdżając do pracy u norweskiego pracodawcy (kontrakt na 1/2 roku) muszę otwierać konto w NO ? czy wystarczy to co mam w PL ?
Dzięki za odpowiedzi
dj68

z tego co sie orientuje - tu musisz je miec... w praktyce - nawet jesli nie - fortune stracisz na przewalutowaniu, najpierw na zlotowki, a pozniej ze zlotowek na korony... nawet spiac w namiocie to tutaj bedziesz przeciez musial zaplacic za jedzenie chociazby!!!! pracodawca placi tylko na konto bankowo - rozliczajac jednoczesnie podatek!!! gotowka - jest kasa na czarno!! pomysl najpierw zanim cos napiszesz....

a za rok feriepenger - prosto na konto zwrot z podatku- tez na konto norweskie (albo smieszny czek juz przewalutowany przez deutschebank)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(dj68)
Nowicjusz
No tak , o tym nie pomyślałem , dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
Nie ma obowiązku posiadania konta norweskiego ale musisz posiadać konto bankowe może być konto polskiego banku ale jak wspomniał JLK przewalutowanie Cię zeżre. Wypłaty gotówkowe są sporadyczne dlatego, że pracodawca ma prawo dać wypłaty w gotówce tylko ok 10 000 NOK w ciągu całego roku i każdorazowo musi mieć to swoje uzasadnienie. Chłopacy niestety mają rację co do norweskiego konta i norweskiej karty. Bez niej i niego de facto żadna prosta umowa jest nie do załatwienia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok