Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

samochód - Norwegia

Czytali temat:
(500 niezalogowanych)
8 Postów
Elunia Nowak
(elunia72)
Wiking
Witam mam pytanie,jak wygląda sprawa na temat auta???Kupiłam samochód od polaka,jestem w Norwegi turystycznie.Wracam do Polski na początku grudnia.Myślę,że auto zostało sprzedane ,bo właściciel nie mógł już jeżdzić.Moje pytanie dotyczy tego,czy auto może stać do grudnia?Czy powinnam wyjechać nim z Norwegii? Na razie jeżdżę na spisanej umowie,jeszcze nie przerejstrowałam auta.Wiem,że mam na to 14 dni,żeby to zrobić,co się stanie jak mnie złapią bez aktualnej umowy???Bardzo proszę o pomoc.Dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
oczywiscie kupilas autko na polskich numerach i nie masz zadnego numeru d-numer czy fødselsnumer tutaj tak? Mysle ze powinnas potwierdzic umowe albo notarlialnie albo w naszej placowce konsularnej. Sama umowa spisana odrecznie raczej nic nie daje panom z tutejszej policji pod wzgledem prawnym a i jezyk w jakim jest chyba tez zawiele im nie mowi.W kraju jest to do wytlumaczenia w urzedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Elunia Nowak
(elunia72)
Wiking
Dzięki wielkie za szybką odpowiedż.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Elunia Nowak
(elunia72)
Wiking
No tylko jeszcze jedno ,ale jak potwierdzę,to będę musiała w ciągu 14 dni zarejstrować w Polsce?Ja dopiero chcę zjechac na początku grudnia ,tak mam wykupiony bilet na prom to co mam zrobic,mimo to potwierdzic umowę?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Paweł Z....
(Pawel830)
Wiking
nic ci nie zrobia jak sie nie wyrobisz w terminie 14 dni jesli zrobisz tylko oplate w urzedzie skarbowym tylko mozesz miec jeszcze jeden problem czy masz ubezpieczenie? bo ten co ci sprzedal mogl je wycofac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
no przeciez masz jeszcze dowod rejestracyjny poprzedniego właściciela auta...w razie czego tzn.kontroli to powiesz,ze pozyczyłas od kolegi a ,ze jestes w celach turystycznych to nie bedzie problemu...on nie moze nim jeździć ale ty jak najbardziej...tak było z nami jak sprzedałam swoj samochod a chłopak który go kupił wracał do kraju za trzy miesiace...
co do Polski to też nie powinno być problemów....ja swoj wyrejstrowałam chyba po upływie 5 miesięcy i nikt sie nie czepiał...a swoja droga dlaczego nie przyjeliście ze sprzedajacym jakiejs strategii co do wywozu jak i poruszania sie po Norge do czasu wyjazdu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Elunia Nowak
(elunia72)
Wiking
Dzięęęęęęęęęęęeki wielkie super za odpowiedż jestem trochę spokojniejsza,,,dogadaliśmy się,tylko wiesz do grudnia jest jeszcze trochę do czasu,,,ale i tak wielkie dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok