Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
wioletta1 Jazowska (2398 niezalogowanych)
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
dlatego nie ma jak autobusem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Andy OOO
(Andyy)
Wiking
Jechałem ostatnio ("Bogdan"em) ( !!! i jak większość podróżnych pierwszy i ostatni raz !!!!!! BARDZO BARDZO nie polecam (chyba, że ktoś wysiada przed Oslo) : kosztuje ten przejazd tyle co autobusem tyle, że jest się w Oslo dużo później! Jak ktoś już jechał to pewnie nie trzeba uprzedzać, a dla ludzi, którzy jeszcze nie korzystali to bardzo nie polecam !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
znowu antyreklama.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Olivia :)
(Olivia)
Wiking
A ja polecam Torpekspressen. Nie trzeba wysluchiwac bluzgajacych kierowcow, mozna sie rozwalic na siedzieniu i pospac. Tak na marginesie ktore z wymienionych firm busowych sa legalnie zarejestrowane?? Smutne jest to, ze wiekszosc Polakow przyjezdza do Norwegii i psuje nie tylko nam opinie, ale i rujnuje norweska kulture, tradycje uczciwosci i ma gdzies norweska ekonomie i zasady jej funkcjonowania. Ja z tym krajem wiaze przyszlosc i mam naprawde dosc "polaczkow" ktorzy przyjazdzaja tutaj sei tylko dorobic i maja gdzies jaka opinie sobie i swoim rodakom wyrobia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Olivia :)
(Olivia)
Wiking
opriocz tego dla tych co nie wiedza, cena jest dokaldnie taka sama!! bus kosztuje 150 koron, a torpekspressen jak wezmiecie bilet w obie strony kosztuje 300. Po co wiec sie narazac na wciaganie do busa, nachalnosc itd??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(alfred)
Wiking
Olivcia napisał:
A ja polecam Torpekspressen. Nie trzeba wysluchiwac bluzgajacych kierowcow, mozna sie rozwalic na siedzieniu i pospac. Tak na marginesie ktore z wymienionych firm busowych sa legalnie zarejestrowane?? Smutne jest to, ze wiekszosc Polakow przyjezdza do Norwegii i psuje nie tylko nam opinie, ale i rujnuje norweska kulture, tradycje uczciwosci i ma gdzies norweska ekonomie i zasady jej funkcjonowania. Ja z tym krajem wiaze przyszlosc i mam naprawde dosc "polaczkow" ktorzy przyjazdzaja tutaj sei tylko dorobic i maja gdzies jaka opinie sobie i swoim rodakom wyrobia...

5+ dla Olivci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Patryk Jaśkowski
(Yachu27)
Wiking

Sam lepiej bym tego nie ujął.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Barbara Nowak
(basianow)
Wiking
Jakby ktos mial numer telefonu to tych, to by byla wdzieczna, przyjedzam z Stavanger 20 Grudnia do Oslo rano i pociag mam Airport Express 9:36 i jestem w Oslo Centrum 9:58, moge nie zdazyc na Torp Ekspressen o godziny 10:15, czy ktos mogl mi pomoc dostac sie na torp wylot z Torp mam o godziny 1315. numer moj 96825142
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Remi Stonoga
(remisyv)
Wiking
Olivcia napisał:

Ja rowniez sie podpisuje i jak skala od 1 do 10 to daje pelne 10
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
Chyba już po kolegach piratach...

www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/vestfold/1.6940196

nie jest zbyt mądrym krokiem zostawiać wizytówki firmy przewozowej niezarejestrowanej i nie mającej pozwolenia na przewozy w Norwegii w autobusach norweskiego przewoźnika...pomysł na reklamę całkiem niezły tylko ze nie przemyślany...podali się jak się podaje obiad na talerzu...

przypomniała mi się historia pewnego polaka, który nie znając żadnego języka oprócz naszego ojczystego postanowił zarobić sprzedając alkohol i papierosy w Lillehammer...był to rok 1999 wiec jeszcze rodacy nie byli tak obyci w Norwegii...pan poprosił kolegę o napisanie po angielsku na kartonie 40 x 50 cm "papierosy i wódka na sprzedaż", zawiesił sobie na szyi i poszedł "w miasto", spacerował głównym deptakiem, pomiędzy sklepami, była niedziela, mnóstwo ludzi...skończyło się to dla niego aresztem i 20.000 NOK kary...nic w to lato nasz rodak niestety nie zarobił...((

a torpekspressen jest niezawodny!))i relatywnie tani!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok