Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pozostało jeszcze:

10
DNI

do zakończenia rozliczeń podatkowych w Norwegii

Rozlicz podatek

Życie w Norwegii

Bezmięsny Burger King w Oslo. Będzie sprzedawać roślinne burgery

Natalia Szitenhelm-Smeja

01 marca 2023 08:40

Udostępnij
na Facebooku
Bezmięsny Burger King w Oslo. Będzie sprzedawać roślinne burgery

Oferta vege będzie obowiązywać przez caly miesiąc. /zdjęcie poglądowe stock.adobe.com/Savvapanf Photo ©/ standardowa/tylko do użytku redakcyjnego

Od jutra stołeczny Burger King przy Storgata na cały miesiąc rezygnuje ze sprzedaży mięsa. Zamiast tego swoim klientom będzie oferować produkty pochodzenia roślinnego.
O tym, że jedna z restauracji w Oslo od 2 marca na cały miesiąc zmienia swoją ofertę na bezmięsną, amerykański gigant sieci fast-food poinformował w komunikacie prasowym. - Nasi goście chcą więcej opcji roślinnych. Mamy nadzieję, że teraz, kiedy wprowadzimy na rynek pięć nowych propozycji, wybór produktów roślinnych będzie jeszcze łatwiejszy - mówi Olav Bæverfjord, menedżer Burger King, cytowany w komunikacie prasowym.

Mięsna wyprzedaż

Restauracja przy Storgata obecnie wyprzedaje produkty mięsne. Klienci otrzymują teraz 20 proc. zniżki na burgery z wołowiną czy kurczakiem. Sieć informuje także o obniżkach na inne pozycje w menu. Potem w ofercie będą czasowo będą roślinne produkty, choć - jak informuje Burger King - być może niektóre pozostaną w sprzedaży na stałe. W sumie klienci będą mogli wybrać od 20 do 30 produktów pochodzenia roślinnego.
Na zdjęciu: plant based burger, bezmięsna wersja kultowego Whoopera. Roślinny burger sojowy został opracowany tak, aby smakował i wyglądał jak prawdziwe mięso, zapewnia Burger King.

Na zdjęciu: plant based burger, bezmięsna wersja kultowego Whoopera. Roślinny burger sojowy został opracowany tak, aby smakował i wyglądał jak prawdziwe mięso, zapewnia Burger King. screenshot burger king

Nad fiordami i tak wolą mięso

Według najnowszego raportu mieszkańcy kraju fiordów jedzą coraz więcej mięsa - jego spożycie jest o 6 proc. wyższe niż w 2020 r., a spożycie tłuszczów nasyconych znacznie większe, niż zaleca Urząd ds. Zdrowia (Helsedirektoratet).
burger king, nettavisen, mojanorwegia
Reklama
Gość
Wyślij
Reklama
Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok