Zamiast cytryny dodają… mrówki. Ta restauracja stawia na oryginalność

Dania w sezonowym menu zaskakują nie tylko smakiem, ale też formą. By City Foodsters (IMG_3107) [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons
Składniki, które zaskakują
To, co wyróżnia dania wśród innych restauracji, to na pewno oryginalność oraz śmiałość w łączeniu smaków oraz odpowiednio dobrane i – nieco kontrowersyjne – dodatki. W Maaemo korzystanie z regionalnych składników weszło na wyższy poziom – goście lokalu nie powinni być zdziwieniu, jeśli na talerzu znajdą m.in. mrówki z okolicznych hodowli.
– Mają pyszny, kwaśny smak trawy cytrynowej, którego nie uzyskalibyśmy z niczego innego – powiedział właściciel restauracji.
Jedna z najlepszych na świecie
Raport Norwegia
Twoje centrum aktualności i najnowszych wiadomości z Norwegii. Publikujemy dziesiątki informacji dziennie, abyś był zawsze na bieżąco. W jednym miejscu znajdziesz kluczowe informacje: od alertów pogodowych i sytuacji na drogach, przez doniesienia z rynku pracy, po najważniejsze wydarzenia z Oslo, Bergen, Stavanger i wszystkich regionów Norwegii.
12-08-2018 13:20
8
0
Zgłoś
12-08-2018 11:16
1
0
Zgłoś
12-08-2018 10:43
3
0
Zgłoś