Mam nadzieję,że uzyskam jakieś wskazówki...
Dzisiaj dostałam telefon od mojej mamy,że doszedł list do mnie i mojego męża z Białegostoku od Marszałka woj.podlaskiego, pierwsze co to byłam zdziwiona ponieważ mieszkam w woj.zachodniopomorskim... otóż,treść tego listu troszkę streszczę, bo za dużo troszkę pisania...
Postanowienie wymienia artykuły i kodeks postępowania administracyjnego...
Uzasadnienie:
Formularze E401 i E411 zostały błędnie skierowane przez Instytucję Norweską do Regionalnego Ośrodka Polit.Społeczn. w Białymstoku gdyż miejsce zam.Pani.... i Pana.... wskazane w formularzach znajduja się na terenie woj.zachodniopomorskiego. Zgodnie z art.nr 21 pkt3 Kodeksu Postępowania Administracyjnego Organ Właściwy ustala się na podstawie miejsca zameldowania strony lub jednej ze stron. W związku z powyższym na podst. art.21 ust1 i 2 z dnia 28litop2003 świadczenia o świadczeniach rodzinnych orzeczono jak w sentencji postanowienia. Na niniejsze postanowienia przysługuje stronie prawo wniesienia zażalenia do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Białymstoku za pośrednictwem organu wydającego postanowienie w terminie 7dni od daty doręczenia.
Otrzymują:
1.Urząd Marszałkowski Woj.Zachodniop......
2.NAV Forvalting Sandnes.....
3.pani.....
Mój mąż wybiera się jutro do Nav,ale ja nie mogę już wytrzymać(jak to kobieta
) i dlatego piszę tutaj, bo może ktoś mnie oświeci słowami i sam jakoś potrafi to wyjaśnić? z tego co tu pisze to Norwegia źle przesłała papiery do Polski nie tu gdzie trzeba tak? nie widziałam tych dokumentów bo obecnie nie ma mnie w kraju tylko tutaj w Norge przebywam...więc co mogę zrobić?? My czekamy na rodzinne już ponad rok i nagle takie rzeczy się dzieją
Wiem,że sa osoby na tym forum,które dobrze się orientują w tych sprawach.. zanim mąż pójdzie jutro do Nav to może od Was się czegoś dowiem?
pozdrawiam
Dzisiaj dostałam telefon od mojej mamy,że doszedł list do mnie i mojego męża z Białegostoku od Marszałka woj.podlaskiego, pierwsze co to byłam zdziwiona ponieważ mieszkam w woj.zachodniopomorskim... otóż,treść tego listu troszkę streszczę, bo za dużo troszkę pisania...
Postanowienie wymienia artykuły i kodeks postępowania administracyjnego...
Uzasadnienie:
Formularze E401 i E411 zostały błędnie skierowane przez Instytucję Norweską do Regionalnego Ośrodka Polit.Społeczn. w Białymstoku gdyż miejsce zam.Pani.... i Pana.... wskazane w formularzach znajduja się na terenie woj.zachodniopomorskiego. Zgodnie z art.nr 21 pkt3 Kodeksu Postępowania Administracyjnego Organ Właściwy ustala się na podstawie miejsca zameldowania strony lub jednej ze stron. W związku z powyższym na podst. art.21 ust1 i 2 z dnia 28litop2003 świadczenia o świadczeniach rodzinnych orzeczono jak w sentencji postanowienia. Na niniejsze postanowienia przysługuje stronie prawo wniesienia zażalenia do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Białymstoku za pośrednictwem organu wydającego postanowienie w terminie 7dni od daty doręczenia.
Otrzymują:
1.Urząd Marszałkowski Woj.Zachodniop......
2.NAV Forvalting Sandnes.....
3.pani.....
Mój mąż wybiera się jutro do Nav,ale ja nie mogę już wytrzymać(jak to kobieta

pozdrawiam