Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

KURS JEZYKOWY Z NAV DLA KAZDEGO !!!!!! - Norwegia

Czytali temat:
TOMASZ STOLAREK Justyna M Łukasz C Teresa ....... Natalia Kozłowska Jacek Andre SŁAWOMIR KUCZYŃSKI (1155 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Dla wszystkich rodakow ktorzy nie znaja jezyka norweskiego a chca sie go uczyc Nav.no ma obowiazek pomoc wam w nauce tego jezyka i integracji z norwegami jest to jasno napisane na stronkach nav:

www.nav.no/NAV+EURES+mobilitet+i+Europa/...6ring+og+integrering

tylko nie wszyscy pracownicy nav wiedza o tym badz badz nie chca wiedziec kurs jest płatny ale to zawsze inwestycja w siebie
zycze powodzenia

wrazie kłopotw radze wydrukowac stronke i udac sie z nia do nav wtedy "miła pani z okienka " nie bedzie miała mozliwosci by was odesłac z kwitkiem

powodzonka rodacy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
dla tych co nie znaja norweskiego polecam google translator nie jest moze zbyt dokładny ale ses mozna zrozumiec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
MĄDRE może w końcu spróbuję dać się wciągnąć ...
Jak naciśnie się na słowo Migranorsk to są tam pokazane kursy przez internet ,nie trzeba się od razu zapisywać można skorzystać z przykładów i jest tłumaczenie wstępne po polsku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
mam nadzieje ze komus sie przyda
moze ktos juz kozystał ???
jak tak niech sie podzieli jak to działa sama jestem ciekawa jak to wyglada jakie sa koszta ilu osobowa grupa i czy polski lektor bo z doswiadczenia wiem ze nie da sie wytłumaczyc norweskiej gramatyki po angielsku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
kami napisał:
mam nadzieje ze komus sie przyda
moze ktos juz kozystał ???
jak tak niech sie podzieli jak to działa sama jestem ciekawa jak to wyglada jakie sa koszta ilu osobowa grupa i czy polski lektor bo z doswiadczenia wiem ze nie da sie wytłumaczyc norweskiej gramatyki po angielsku

Norweską gramatykę da się (lub też nie da się) wytłumaczyć zarówno po norwesku, jak i po polsku, to tylko zależy jak dobrze umiesz angielski.

Na początku wydaje się ona dość prosta, zwłaszcza dla kogoś, kto uczył się kiedyś niemieckiego, jednak kiedy przejdzie sięjuż poziom początkowy, znajduje się OGROMNĄ ilość wyjątków, odstępstw, możliwości, jak i naleciałości z dialektów, że naprawdę ciężko to opanować. Dlatego daję jedną radę: zapomnij o polskim czy angielskim, ucz się norweskiego po norwesku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok