Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marlena K.... Tomasz Y (5103 niezalogowanych)
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Chorobowe nie ma wpływu na macierzyńskie. O tych pieniądzach z Nav nie słyszałam, może to jakaś starsza sprawa według starszych praw? Zapytaj w Nav. Co do urlopu dla ojca, to nie może się zrzec. Jeśli zrezygnuje, to po prostu je straci, nie dadzą ich tobie. Bywają wyjątkowe okoliczności, gdy odstępuje się od tej reguły, ale wtedy trzeba pisać podanie i oni rozpatrzą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Hej dziewczyny!
mam pytanie czy któraś z was składała wniosek o macierzyński w tym roku? bo weszłam na strone NAV i wydrukowałam 6 stronicowy formularz a innego nie znalazłam. Byłam u mnie w NAV i powiedziano mi że na stronie NAV moge wydrukować i że jest strona dla Polaków.Oczywiście na której nic nie pisze na tentemat,a jak zapytałam czy ten 6 stronicowy jest ok to mi odpowiedział że ona nie wie.... no to kto ma wiedzieć ! Ja?
pomóżcie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
hej Asia! jak poszło na pierwszej wizycie? wszystko ok? daj znać - Ewela
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
bacha83 napisał:
Hej dziewczyny!
mam pytanie czy któraś z was składała wniosek o macierzyński w tym roku? bo weszłam na strone NAV i wydrukowałam 6 stronicowy formularz a innego nie znalazłam. Byłam u mnie w NAV i powiedziano mi że na stronie NAV moge wydrukować i że jest strona dla Polaków.Oczywiście na której nic nie pisze na tentemat,a jak zapytałam czy ten 6 stronicowy jest ok to mi odpowiedział że ona nie wie.... no to kto ma wiedzieć ! Ja?
pomóżcie...

Hahahaha dalas sie zbyc(czesta praktyka NAV ) jak mi w nav mowia ze czegos nie wiedza to im mowie by sie dowiedzieli ja wroce np za 2 dni czy jej to wystarczy na zebranie interesujacych mnie informacji i umawiam sie z nia na konkretna wizyte o konkretnej godzinie i bedzimy rozmawiac na konkretny temat
Tylko tak dowiesz sie czegos z nav
powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
hej kami !
Masz rację z nimi trzeba postępować stanowczo już się przekonałam. Już wszystko wiem co do urlopu pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(kamil85)
Wiking
Hejka!!! Sorki że sie wtrącam do rozmowy ale szczerze odradzam Ci rodzić w Tonsberg. Moja żona rodziła tam 24.01 i to co sie tam dzieje to istna rzeźnia, "Położne" nie mają pojęcia o tym co robią!!! Po porodzie opieka jest ok, ale to musztarda po objedzie!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
kamil85 napisał:
Hejka!!! Sorki że sie wtrącam do rozmowy ale szczerze odradzam Ci rodzić w Tonsberg. Moja żona rodziła tam 24.01 i to co sie tam dzieje to istna rzeźnia, "Położne" nie mają pojęcia o tym co robią!!! Po porodzie opieka jest ok, ale to musztarda po objedzie!!!

napisz co wi€cej bo teraz to sie tylko zdenerwowalam... to najblizszy szpital wiec raczej tam bede rodzic ale napisz czego sie tam spodziewac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Anna Rabiej
(emie)
Wiking
Witam
Ja urodziłam mojego synka w szpitalu w Tonsberg. Co prawda było to w sierpniu 2009 ale podejrzewam że nic się nie zmieniło. U mnie było wszystko dobrze. Byłam razem z mężem. Była bardzo dobra opieka w czasie porodu. Była miła położna i bardzo pomagała szczególnie w kluczowym momencie. Przez cały czas porodu była z nami na sali i ciągle się pytała czy może coś pomóc, jak się czuje i ogólnie było ok. Potem również było dobrze. Ja wspominam poród i cały pobyt w szpitalu bardzo miło. Wydaje mi się że nie ma co się denerwować na zapas. Wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kasienia)
Wiking
hejka.ja zostane mamuska dopiero w czerwcu siedze w domu i sie strasznie nudze.dajcie jakies podpowiedzi co wy robicie zeby sie tak nie nudzic pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Prawdę mówiąc nie wiem, jak można się nudzić, hehe. Ja czytałam w trakcie moich ciąż mnóstwo książek, nadrabiałam zaległości filmowe, spacerowałam, udzielałam się na forum, spałam. Robiłam co tylko mi się podobało, oczywiście dla siebie, bo potem tego czasu trochę brakuje. To był w zasadzie jedyny aspekt ciąży, który mi się podobał- wolny czas dla siebie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok