Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czas pracy - Norwegia

Czytali temat:
Roman Stelmach Marek Ka..... (1029 niezalogowanych)
17 Postów
Aneta Biała
(Anaa)
Wiking
Witam.
Mam male pytanko..
Jak liczy sie czas pracy w Norwegii??
Mój mąż pracuje w norweskiej firmie, przyjezdzal do pracy na 6;45 i pozniej autem firmowym na budowe.. a teraz stwierdzili,ze o 6;45 ma juz byc na budowie, czyli w firmie gdzies o 6;15.. A placone ma od 6;45..
Czy dojazd na budowe liczy sie juz jako czas pracy??
Czy nie??
Jest jakies prawo, ktore mowi o tym??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(Andy Pandy)
Nowicjusz
Sam jestem ciekawy,wielokrotnie bylem w podobnej sytuacji.Pracodawca nie placil za dojazd..
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(zybi kapusta)
Wiking
za duzo pisania. jezeli nalezy do zwiazkow to niech sobie przeczyta umowe zbiorowa ze swoim pracodawca(zazwyczaj dostaje sie co roku nowa) o ile jest takowa podpisana. jak nie to zawsze moze poprosic jakiegos zwiazkowca o wytlumaczenie, pozatym kazda firm a podchodzi indywidualnie!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Anaa napisał:
Witam.
Mam male pytanko..
Jak liczy sie czas pracy w Norwegii??
Mój mąż pracuje w norweskiej firmie, przyjezdzal do pracy na 6;45 i pozniej autem firmowym na budowe.. a teraz stwierdzili,ze o 6;45 ma juz byc na budowie, czyli w firmie gdzies o 6;15.. A placone ma od 6;45..
Czy dojazd na budowe liczy sie juz jako czas pracy??
Czy nie??
Jest jakies prawo, ktore mowi o tym??

Mnie za dojazd do pracy nikt nie płaci, nawet musze miec swoj bilet. Jak mam na 8mą, to musze odpowiedznio wczesniej wyjsc z domu.
Moze niech twoj mąż zaproponuje, ze bedzie sam dojezdzal do pracy.... zobaczy co lepsze, moze sie okazac ze lepiej jednak samochodem firmowym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
Michał Polak
(korepetytor)
Początkujący
Wszystko zalezy od tego jaka ma umowe ze swoim szefem. Jesli pracuje w firmie budowlanej i nie dostal auta sluzbowego wiec musi po nie pojechac do firmy, ewentualnie zabiara sie z tamtad z kolegami innym firmowym autem. Wiec czas pracy liczy od rozpoczecia pracy w siedzibie firmy. Jesli szef kaze mu byc na budowie o 6:45 wiec musi dojechac tam swoim autem. W takim przypadku za dojazd do miesca wykonania uslugi pracodawca musi zaplacic za kilometry od siedziby firmy do miejsca pracy. Niech maz porozmawia z szefem i to wyjasni. Chyba jest juz duzym chlopcem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok