Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zmiana w lotach Warszawa-Bergen (Norwegian) - Norwegia

Czytali temat:
(550 niezalogowanych)
98 Postów
Kasia M
(Kasia M)
Początkujący
Witam,

Chciałam zapytać czy są na forum osoby latające do Bergen z Warszawy?
Od września zmianie ulegają dni, w których mają miejsce odloty bezpośrednie.
Czy komuś także nie jest to "na rękę"?
Dla mnie loty sobotnie były możliwością przyjechania do BRG na weekend (z czego często korzystałam).
Zastanawiałam się, czy jeśli zebrałaby się pewna ilość ludzi, którym bardziej pasowałyby loty w sobotę (zamiast jak teraz - w niedzielę) - byłby cień szansy na jakieś "negocjacje" z przewoźnikiem...
Niemniej będę wdzięczna za informacje od pozostałych użytkowników forum.

Pozdrawiam ciepło,
K.M
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Negocjować można zawsze, nie sądzę jednak aby to cokolwiek zmieniło. Decyzja o zmianie lotów zapewne czymś jest spowodowana, najprawdopodobniej względami finansowymi.
Musiałabyś chyba zebrać grupę 100 osób i zadeklarować że będziecie latać w każdą sobotę do Bergen, wtedy zapewne się zgodzą.
Teraz to wygląda tak, że Ty chcesz wyskoczyć na weekend raz czy dwa razy w miesiącu i z tego powodu Norwegian ma utrzymywać nierentowne połączenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Tylko nie negocjujcie w trakcie lotu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Fiona66 napisał:
Tylko nie negocjujcie w trakcie lotu

No chyba ze macie argumenty nie do odrzucenia jak koledzy z alkaidy!!!

A moze jest ktos za przeniesieniem lotniska do centrum tak aby samoloty ladowaly na Karl Johan??????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Ja jestem za wprowadzenie przystanków na żądanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia M
(Kasia M)
Początkujący
ok. dzięki za odpowiedź.
oczywiście domyślam się, że z czegoś ta zmiana wynikała..
pomyślałam, że gdyby zebrało się więcej osób, którym pasował wcześniejszy rozkład i każdy by wysłał maila do norwegiana (ja już wysłałam), to może coś by się zmieniło..
przy założeniu, że w Bergen jestem jakieś 8 razy w roku od dwóch lat (co w obie strony daje 32 loty), mój narzeczony także przylatuje co ok. 3 tygodnie to już trochę tego wychodzi...
jeśli więcej osób jest w takiej sytuacji, myślę, że można by coś wskurać..
czekam na odp. ze strony linii lotniczych..

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
pamiętam ze kiedyś były loty wizziar(chyba??)z stv do gdanska bezpośrednie ale niestety zniesli je nierentowne i na nic sie zdały prosby o przywrócenie napisali ze nierentowne i ich nie bedzie
ale zycze ci powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia M
(Kasia M)
Początkujący
dziękuję Ci
patrząc na ilość osób latających z Wwy do Bergen, wątpię aby linie uznały je za nieopłacalne..
liczę tylko, że być może sporo z tych osób stanowili członkowie rodzin odwiedzający swoich bliskich na weekend i niedziela trochę ten plan ogranicza..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok