Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Help ! - Norwegia

Czytali temat:
(765 niezalogowanych)
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Mam podbramkowa sytacje z mieszkaniem, wlasciciele maja powazna awarie w domu i konieczny jest natychmiastowy remont. W zwiazku z tym i ja i wlasciciele szukamy "na gwalt" innego mieszkania dla mnie.
Sytuacja na rynku wynajmu mieszkan, w Oslo, jest delikatnie mowiac katastrofalna.

Zwracam sie do ludziskow dobrej woli, ktokolwiek wie, ktokolwiek slyszal o mieszkaniu :
- min. 2 pokojowe, min. ok. 50m2, max. do 9000 koron

Referencje mamy z synem znakomite

Na finn i tym podobnych, siedze codziennie, wiec mnie tam nie odsylajcie

Zdecydowalam sie napisac tu, bo " a noz widelec" ktos podrzuci jakis adres. Czasami odbywa sie to z polecenia i wlasciciele wogole nie daja ogloszenia do mediow.

Z gory wielkie dzieki ! Mam rowniez nadzieje, ze administracja nie potraktuje tego w kategoriach ogloszenia i nie wykasuje mojego posta o pomoc

Po 3 tygodniach intensywnego poszukiwania, maili, telefonow i visningow, robi mi sie coraz mniej smiesznie a mam juz wyciete pol podlogi w kuchni i pracuja w niej 2 maszyny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Fiona, trzymam kciuki. Ale wydaje mi sie, ze to ich obowiązkiem jest znależć tobie lokal zastępczy. Przeciez masz kontrakt, tak? Napisalas ze wlasciciele tez szukają... Jesli to Norwegowie,to im powinno pojsc latwiej niz tobie. Pozdrawiam. Zycze powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Szukaja, ale maja 5 dzieciakow, urwanie glowy, no i wlascicielka za miesiac idzie na powazna operacje. Wiec i sama staram sie zrobic co moge. Owszem oni maja obowiazek zapewnic mi nowe mieszkanie w tej sytacji, ale ja nie chce stawiac na noz, a oni tez mnie nie wyrzuca przeciez. Tylko meczy mnie ta sytuacja rozwalonej kuchni, owszem mozna gotowac i korzystac, zdjeta podloge zastapili plyta tymczasowo.
Jak pech, to pech, bo wprowadzilam sie tu w polowie stycznia, mieszkanko fajne, 60m, 8500 kr ze wszystkim( prad, inetrnet, kablowka), no i dzielnica super- zachodnie Oslo.
Ehhh, niestety, trzeba szukac znowu

Dzieki za slowa otuchy Hilton
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Z radoscia donosze, ze juz nieaktualne

Upolowalam mieszkanie

Uffff meczace to bylo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Teraz ja szukam i to bardzo intensywnie gdyż do końca miesiąca muszę się wyprowadzic.
Dobrze że jeszcze w miarę ciepło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Trzymam kciuki giovi ! Studenci juz sie z grubsza rozlokowali i od okolo tygodnia znaczniej mniej chetnych pojawialo sie na visningach. Tym samym, szanse rosna

Znajdz cos jak najszybciej, a wtedy zrobimy porzadna parapetowke
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Ladne po Mezu
(ambra)
Początkujący
jovi2 daj dupy i masz chate !!!!!!!! co nie ktore to za jakas perfumerie daja!!!!!!!! hahah
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Dzieki za rade, pewnie podyktowana wlasnym doswiadczeniem
Ech zycie to nie je bajka,wspolczuje przezyc

Ps.Raz wystarczyl czy musiales/as sie bardziej postarac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Mysle, ze ambra daje dupy za karton papierosów, a ze nie pali, to potem wymienia na kaszanke i pasztetową
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Fiona66 napisał:
Trzymam kciuki giovi ! Studenci juz sie z grubsza rozlokowali i od okolo tygodnia znaczniej mniej chetnych pojawialo sie na visningach. Tym samym, szanse rosna

Znajdz cos jak najszybciej, a wtedy zrobimy porzadna parapetowke

Dzieki Fiona no i gratulacje ,niech Wam sie dobrze mieszka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok