Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

chcę wynająć mieszkanie,co i jak??? - Norwegia

Czytali temat:
(858 niezalogowanych)
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Witam wszystkich mam pytanie odnośnie wynajmu mieszkania.jakie kryteria trzeba spęłnić,czy gdzieś trzeba zgłosić,konkretnie chcę wynająć teściowi mieszkanie.Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi i z góry dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
kurcze nikt nic nie wie na tan temat,nikt nie wynajmuje?prosze niech ktoś się podzieli wiadomościami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
hymm wlasciciele mieszkan albo maja jakies kryteria albo nie, przewaznie sie pytaja o to czy sie ma prace, jak dlugo sie chce wynajmowac mieszkanie, itp. a oferty masz w gazetach TIL LEIE, no albo na www.finn.no (zakladka EIENDOM - BOLIG TIL LEIE i tam masz regiony w jakich Cie interesuje wynajecie mieszkania ) powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(smajk)
Wiking
www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_..._w_norwegi_10,0.html

na gorze ...po prawej ...jest wyszukiwarka .... wpisz ....mieszkanie ...wynajecie .... itp.......szukaj ....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Ania_86 napisał:
hymm wlasciciele mieszkan albo maja jakies kryteria albo nie, przewaznie sie pytaja o to czy sie ma prace, jak dlugo sie chce wynajmowac mieszkanie, itp. a oferty masz w gazetach TIL LEIE, no albo na www.finn.no (zakladka EIENDOM - BOLIG TIL LEIE i tam masz regiony w jakich Cie interesuje wynajecie mieszkania ) powodzenia

autorka posta chce wynajac dla tescia, chyba ma informacje o nim

toja, spisujesz umowe wynajmu i tyle. co do podatku, to pozniej w rozliczeniu rocznym wykazujesz dochod, ale przed tym dowiedz sie (przepisy znajdziesz na pewno w informacji ze skateetaten). cos mi sie obilo o uszy, ze podatek jest zwiazany z powierzchnia mieszkania jakie wynajmujesz, w stosunku do calej pow. mieszkania(domu).
Zadnych cudow niewidow z tym nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
pytanie bylo o kryteria jakie trzeba spelniac zeby wynajac mieszkanie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ania_86 napisał:
pytanie bylo o kryteria jakie trzeba spelniac zeby wynajac mieszkanie
I wyraźnie napisano, ze chce wynajac teściowi, a nie dla teścia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
tesciowi czy tam dla tescia jeden pieron bo i tak nie ma kryteriow
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Podstawowa sprawa,teściu jest wypłacalny? Potrafi to jakoś udowodnić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
toja napisał:
Witam wszystkich mam pytanie odnośnie wynajmu mieszkania.jakie kryteria trzeba spęłnić,czy gdzieś trzeba zgłosić,konkretnie chcę wynająć teściowi mieszkanie.Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi i z góry dziękuje

Rozumiem, że chcesz wynając teściowi mieszkanie w swoim nowo zakupionym domu? Jeżeli tak to:
1. musisz ubezpieczyc dom na tę okolicznosc (z mieszkaniem na wynajem)
2. mieszkanie które chcesz wynając musi miec tzw. godkjent z komuny
3. Jeżeli powierzchnia wynajmowana nie przekracza powierzchni zajamowanej przez właściciela to zdaje się że przychód z tego wynjęcia jest nieopodatkowany.
Tyle słyszałam tu i tam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok