Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

komunikacja miejska w Oslo - Norwegia

32 Posty
Nowicjusz
Witam Wszystkich!!! mam pytania dotyczące poruszania się komunikacją miejską w Oslo. Ja poruszając się autobusami kupuję zawsze bilet u kierowcy, ale zauważyłam że niektórzy wsiadają pokazują bilet-zapewne miesięczny inni przykładają jakieś karty do czytnika który jest obok kierowcy. Napiszcie proszę jak to jest gdzie można kupić taki bilet, czy są bilety jednorazowe, tygodniowe gdzie można je kupić i co bardziej się opłaca ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
kinia ,najbardziej w strefie oslo oplaca sie chyba bilet miesieczny ktory obowiazuje na wszystkie srodki komunikacji miejskiej i kosztuje teraz 550 koron!kupisz go nawet w automacie na obojetnie jakiej stacji!!!.osobiscie jezdze autem ale chyba tak jest nadal!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów

(OSL)
Wiking
tak to prawda bilet miesieczny nadal kosztuje 550 nok i obowiazuje na wszystkie srodki komunikacji.kupisz go w automacie lub w sklepach takich jak np.Narvesen, 7 eleven napewno jest duzo taniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
nie jestem z Oslo tylko ze Stavanger,ale ciekawi mnie ten temat. Jeżdżę z córką, która nie ukończyła jeszcze 2 lat, więc wiem,że ona jeździ za darmo, a ja kupuję sobie bilet u kierowcy, zazwyczaj jak do centrum to 12NOK w jedną stronę a jak gdzieś dalej to 24NOK. Ostatnio, gdy podchodzę z małą do kierowcy (było tak wczoraj i dzisiaj) kierowca do mnie mówi,że GRATIS. Teraz nie wiem o co im chodziło, bo kierowca widział,że nie mam biletu miesięcznego, ani karty i że chciałam zakupić ten bilet u niego. O co tu chodzi? gdy dziecko czekało na mnie w wózku to pieniądze brali na bilet, a jak na rękach to nie. wiem,że bilet miesięczny u nas to niby 580NOK plus 50Nok za kartę, gdybym kupowała ten bilet u kierowcy w autobusie. mam zamiar wybrać się do Columbus,ale nie jestem pewna czy ten Columbus to główny dworzec PKS czy jak?? proszę o udzielenie mi informacji w tym co tutaj napisałam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
haloo czy ktoś to wie?? ok poczekam jeszcze, może jutro zerknę bo mi net coś szwankuje i długo czekam na otwieranie się stron
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
magdalena_d84 napisał:
haloo czy ktoś to wie?? ok poczekam jeszcze, może jutro zerknę bo mi net coś szwankuje i długo czekam na otwieranie się stron HALLOO .... ,
a może poza kompem szwankuje Tobie również i język polski ...!?!?!? ..
CO...???
przecież to dział dotyczący OSLO ...
PRZEJDZ SOBIE DO DZIAŁU STAVANGER zajrzyj do archiwum , bo może już to było ,a jak nie było i nie ma , bo i taka opcja tyż może się zdarzyć ...napisz to co Ciebie interesuje i po kłopocie....jednak Tam A nie TU...
Bo jak na razie to w dziale Oslo ŚMIECISZ .......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
gabriel napisał:
magdalena_d84 napisał:
haloo czy ktoś to wie?? ok poczekam jeszcze, może jutro zerknę bo mi net coś szwankuje i długo czekam na otwieranie się stron HALLOO .... ,
a może poza kompem szwankuje Tobie również i język polski ...!?!?!? ..
CO...???
przecież to dział dotyczący OSLO ...
PRZEJDZ SOBIE DO DZIAŁU STAVANGER zajrzyj do archiwum , bo może już to było ,a jak nie było i nie ma , bo i taka opcja tyż może się zdarzyć ...napisz to co Ciebie interesuje i po kłopocie....jednak Tam A nie TU...
Bo jak na razie to w dziale Oslo ŚMIECISZ .......

Gabi przecież na samym początku już napisałam,że nie jestem z Oslo, i napisałam o co mi chodzi, a ten temat znalazłam na forum ogólnym, a w dziale Stavanger też tego szukałam i nie było tego, więc nie wiem dlaczego się mnie czepiasz? To chyba Tobie zaczęło coś szwankować? chyba znowu zmoknięty wróciłeś do domu...i stąd ten humor.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
KOBIETO czytaj posty powoli i uważnie...
bo się OŚMIESZASZ powyższym wywodem i to by było Tyle z mojej strony.
..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
kinia napisał:
Witam Wszystkich!!! mam pytania dotyczące poruszania się komunikacją miejską w Oslo. Ja poruszając się autobusami kupuję zawsze bilet u kierowcy, ale zauważyłam że niektórzy wsiadają pokazują bilet-zapewne miesięczny inni przykładają jakieś karty do czytnika który jest obok kierowcy. Napiszcie proszę jak to jest gdzie można kupić taki bilet, czy są bilety jednorazowe, tygodniowe gdzie można je kupić i co bardziej się opłaca ???

miesieczny albo tygodniowy.. a jesli nie chcesz sie bawic w miesieczne bilety to kupujac bilet u kierowcy popros o overgang - i wtedy jesli gdzies sie przesiadasz w ciagu godziny to doplacasz 9 koron a nie kupujesz bilet od nowa.. w autmoatach tez jest opcja overgang
a miesieczne kupisz w 7eleven, narvesenie, w trafikanten i na oslo S - w informacji NSB - pod tablica odjazdow i na wiekszych stacjach - Asker Sandvika Lysaker
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
Tak sobie poczytałam ten temacik i mam pytanie .

Mój synek ma teraz nie całe 1,5 roku i narazie jeździ za darmo . Napiszcie mi kiedy mam zacząć kupować bilety też na jego przejazd?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok