Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

prosze o rade!!!!!!! - Norwegia

Czytali temat:
janusz janusz Emilia Dąb (1308 niezalogowanych)
11 Postów
marek orlecki
(jac989)
Wiking
hej wszystkim jestem tu nowy mieszkam w norwegii od 4 miesiecy gdysz pracuje tu i nie bardzo sie orientuje co moge zrobic gdyz moja zona jest w 4 miesiacu ciazy i jest w polsce chialbym zeby przez caly czas byla tu ze mna legalnie mamy maly problem bo nie jestesmy jeszcze malzenstwe a ja sie nie orientuje jakie sa tu zasdy proze o porade bardzo dziekuje z gory za pomoc Jacek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Wiking
Cześć - nie wiem co z ciążą ale mam pytanko do Ciebie - zamierzam podjąć prace w norwegii - jak pracodawca proponuje mi 140 koron brutto to ile dostane netto - tak mniej więcej chociaż - bardzo proszę o odpowiedź
Pozdrawiam Krzysztof
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
jac 998
najlepiej jak znajdzie prace ale niestety jej stan raczej jej to uniemozliwia wiec do 3 miesiecy nie potrzeba teraz pozwolenia na pobyt i jak przyjedzie to zamelduj ja u siebie na tym samaym adresie zameldowania i zaznacz rubryke sambor co znaczy konkubinat podczas staran o wize
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
ronin32
w norwegii obowiazuje głowny podatek 36 proc to sa odliczenia na podatek ubezp i ferie penger jak bys miał miejszy podatek to pod koniec roku zwroca ci nadpłate
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ronin32 napisał:
....- zamierzam podjąć prace w norwegii - jak pracodawca proponuje mi 140 koron brutto to ile dostane netto - tak mniej więcej....

Mniej ze 140Nok -(28%=39,2)==100,8-Nok/T.netto.

Więcej ze 140Nok-(36%=50.4)==89,6-Nok/T.netto.

Tragicznie wtedy gdy nie masz person nr. i karty podatkowej ze 140Nok-(50%=70,0)==70Nok/T.netto.

Oczywiście piszę tu o standardach legalnej pracy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
marek orlecki
(jac989)
Wiking
hm... a niema innej opcji gdysz wynajmuje mieszkanie razem z 2 kolegani i wlasciciel nie chce sie zgodzic zameldowac mojej dziewczyny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
jac989, to twoja zona jest w ciazy, czy twoja dziewczyna?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
marek orlecki
(jac989)
Wiking
jeszcze nie jestesmy po slubie mamy zamiar sie pobrac dopiero w lutym wiec to jest moja narzyczona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:
jac989, to twoja zona jest w ciazy, czy twoja dziewczyna?
CZEPIASZ SIĘ ....i to NIEPRZYJEMNIE .

A jakie to ma znaczenie...?.

Jeżeli człowiek mówi na swoją partnerkę ŻONA to znaczy , że Tak jest i KROPKA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Gabriel, JA SIE CZEPIAM??? NIEPRZYJEMNIE??? Jestes po prostu bezczelny, poczytaj wlasne posty, one mowia same za siebie i o tobie - jaki potrafisz byc uszczypliwy i jak czepiasz sie wypowiedzi forumowiczow oraz jak wysmiewasz. Poza tym twoje wypowiedzi NIGDY nie wnosza nic do tematu, siedzisz na forum zeby sie wymadrzac i nieustannie dawac o sobie znac, az tak bardzo musisz sie dowartościowac? To poczytaj cos z literatury po norwesku, a jak nie dasz rady, to wez gazetki z kiwi lub np. Remy 1000 i zacznij od tego. I KROPKA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok