Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Problem z autem,kazdy mowi co innego!!help! - Norwegia

Czytali temat:
(736 niezalogowanych)
3 Posty
Alutka Optymalna
(ala.lo1)
Wiking
Tak wiec zaczne od poczatku.Kupuilismy auto z finn.no dokladnie golfa 3 za "jedyne" 15 tysiecy koron .nie od norwegow tylko od pakisow badz kurdow sama nie jestem pewna .no coz nie wazne.w ogloszeniu bylo wszystko pieknie wiecie auto z ubezpieczeniem do wrzesnia, przeglad do marca a po tem sie okazlo ze do lutego .chodzi o to ze my nie znamy calych procedur,kazdy mowi co innego wiec potrzebjemy opini kogos,kto sie na tym zna.tak wiec ci kolesie od ktorych kupilismy auto mieli je przerejstrowac na mojego kolege ktory ma numer personalny,no i zrobili to bo oplaty za bramki po jakims tygodniu juz na kolege przyszly.no ale do czego zmierzam.kazdy maci jak moze od tego ogolem juz bo ten koles dzwonil i sie pytal czy my zaplacilismy jakies tam oplaty parkingowe w wysokosci prawie ze 1500 koron,bo jakis tam facet do niego dzwonil ze to jest ne oplacone no a on mowi ze to juz nie jego auto bo on je nam sprzedal no ale kumpel dzis byl na poczcie i to zaplacil i znow sie okazalo ze ubezpieczenie jest chyba tylko do marca czyli juz minelo by na to wyszlo,a on autem normalnie jezdzi a dzis tez byl odebrac nalepke na szybe na brami czy cos ej i ja serio juz sie w tym pogubilam.i czy moglby mi ktos napisac jak to sie ogolem powinno wszystko odbywac przy zakupie auta?? powiedzmy ze skoro juz kupilismy,to jakie umowy i ile ich,jak to powinno byc zalatwione, co z przegladem jak z ubezpieczeniem i co...no ogolem.jestem kompletnie zielona i chcialabym aby mi to ktos wytlumaczyl.z tymi kolesiami to po angielsku dogadywalismy sie,ale jakos tak specjalnie doskonale nie mowia a i po norwesku nie mowili,wiec mielismy tez jakas tak lipnie z dogadaniem sie.
z gory dziekuje za pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ala.lo1 napisał:...Tak wiec zaczne od poczatku
KOBIETO... pewnie ........Blondyno....!!!...
A JAK TE TWOJE NIESKŁADNE WYPOCINY MAJĄ SIĘ DO TEGO TAK SZACOWNEGO DZIAŁU...!!!

WEŹ TO WYKASUJ .... Z TEGO DZIAŁU ....
I UMIEŚĆ ten problem w odpowiednim dziale...
oczywiście najpierw weź się zastanów jak to wszystko składnie opisać ...
COBY TO BYŁO PRZEJRZYSTE I CZYTELNE...
TU NIKT NIKOGO NIE GONI...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
czy ty gabriel oślepłeś ?????????
ta kobieta jest stuprocentową brunetką
czemu nie czytasz ze zrozumieniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bad harry napisał:...ta kobieta jest stuprocentową brunetką

PEWNIE FARBOWANA....!...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
gabriel napisał:
ala.lo1 napisał:...Tak wiec zaczne od poczatku
KOBIETO... pewnie ........Blondyno....!!!...
A JAK TE TWOJE NIESKŁADNE WYPOCINY MAJĄ SIĘ DO TEGO TAK SZACOWNEGO DZIAŁU...!!!

WEŹ TO WYKASUJ .... Z TEGO DZIAŁU ....
I UMIEŚĆ ten problem w odpowiednim dziale...
oczywiście najpierw weź się zastanów jak to wszystko składnie opisać ...
COBY TO BYŁO PRZEJRZYSTE I CZYTELNE...
TU NIKT NIKOGO NIE GONI...!!!

Znowu pojechaliście po dziewczynie, nie wiadomo za co.
Przecież nie ma działu "problemy z zakupem samochodu" aby zamieszczając pierwszy post na forum miała jasność gdzie to umieścić.
Pytanie może zadane w "innym" stylu, ale przy odrobinie chęci można zrozumieć o co chodzi.

Koloru włosów można się czepiać ale z powodu takiego że zakupili samochód nie posiadając nawet minimalnej wiedzy jak to zrobić i na co zwracać uwagę.
Wszystko można sobie sprawdzić przed zakupem tzn. zadłużenie samochodu, termin przeglądu i ubezpieczenia, te informacje są dostępne dla każdego w sieci i na tablicy rejestracyjnej.
Reklamacji podlegają tylko wady ukryte a ubezpieczenie powinniście wykupić sami po zakupie samochodu zanim odjechaliście z miejsca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Grzes203 napisał:

Wszystko można sobie sprawdzić przed zakupem tzn. zadłużenie samochodu, termin przeglądu i ubezpieczenia, te informacje są dostępne dla każdego w sieci i na tablicy rejestracyjnej.
Reklamacji podlegają tylko wady ukryte a ubezpieczenie powinniście wykupić sami po zakupie samochodu zanim odjechaliście z miejsca.

Nie mozna, tylko trzeba! Wyslij smsa o tresci REGNR(spacja)numer rejestracyjny auta.. pod numer 2282... i dowiesz sie czyje jest auto i czy ma zadluzenie... Nie zycze niespodzianek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok