Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

problemy z UDI - Norwegia

Czytali temat:
Piotr G Adriana . ρ σ ℓ k a 87 (1189 niezalogowanych)
1 Post

(Ozzy)
Wiking
Witam

Na poczatku roku zarejestowalem sie w UDI przez internet, wydrukowalem papiery i zanioslem na policje. Teraz czekam, czekam, czekm i nic, nic nie przychodzi. Bylem na policji i powiedzieli, ze od samego poczatku jest problem z tym ich nowym systetem i musze cierpliwie czekac. Problem polega na tym, ze bez tych papaierow i nr nie moga zalatwic nic w skate, w NAV itd. A czas ucieka... Czy mozna gdzies zglosic, jakies zazalenie czy cos w tym rodzaju? Co robic! Juz jest prawie polowa marca...

pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
ADAM LIMANOWSKI
(VIKINGvs)
Wiking
witam.ja mialem ten sam proble,ale najprosciej jest tak jak mi powiedzieli na policji,zarejestruj sie jeszcze raz na stronie UDI tam gdzie masz flage EU i nic nie musisz drukowac,poprostu na drugi dzien zgos sie na najblizsza jednostke policji z paszportem i kopja kontraktu i masz po sprawie,teraz wydaja pozwolenia na czas nieokreslony.Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
ania,sylwek rebisz
(ania,sylwek)
Nowicjusz
a czy mozna na podstawie laczenia rodzin tez przez internet zglosic rodzine??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Ozzy)
Wiking
VIKINGvs napisał:
witam.ja mialem ten sam proble,ale najprosciej jest tak jak mi powiedzieli na policji,zarejestruj sie jeszcze raz na stronie UDI tam gdzie masz flage EU i nic nie musisz drukowac,poprostu na drugi dzien zgos sie na najblizsza jednostke policji z paszportem i kopja kontraktu i masz po sprawie,teraz wydaja pozwolenia na czas nieokreslony.Powodzenia
jeszcze raz przeprowadzic cala procedure? ale co to da, ze sie zgosze na policje? czy oni na miejscy wydadza mi pozwolenie i nr?

ps. przedtem rejestorwal to na firme, ale od niedawna mam rowniez kontrakt jako ekstrahjelp, to zarejstrowac co jeszcze raz na firme czy lepiej na ten kontrakt ekstrahjelp?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
ADAM LIMANOWSKI
(VIKINGvs)
Wiking
jesli masz caly czas zarejestrowana firme to wez ze soba dokumety firmowe,oczywiscie to twuj wybor co zrobisz,ja rejestrowalem tez na swoja firme,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
ADAM LIMANOWSKI
(VIKINGvs)
Wiking
teraz maja takie procedury ze wszystko za,latwia sie przez internet,w ten sposub odciazaja biura od interesantów,ale co do WASZEJ SPRAWY nie jestem pewien ,na 100 %wiec nie bede wprowadzał w bład,POZDRAWIAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Ozzy)
Wiking
ok dzieki mi tego na policji nie powiedzieli he tylko ze ma czekac cierpliwie zaraz to zrobie, ale co mam jutro dokladnie powiedziec na policji?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Ozzy)
Wiking
VIKINGvs dzieki za info na priwa Pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
ADAM LIMANOWSKI