Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

niepelnosprawne dziecko w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
janek2004 (1320 niezalogowanych)
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
Ja natomiast mam pytanie o niepełnosprawne dzieci w Norwegii, dużo na ten temat czytałam - ale jak to wygląda w praktyce, może jest ktoś kto mieszka w No z niepełnosprawnym dzieckiem i ma w związku z tym doświadczenie, chodzi mi o opiekę lekarska, ewentualnie rehabilitację, dostęp do sprzętu rehabilitacyjnego, może zna adres strony internetowej gdzie mogłabym jeszcze na ten temat poczytać, cokolwiek co by mi pomogło w zorganizowaniu życia dla mojego syna , za dwa miesiące przeprowadzamy sie całą rodziną, chciałabym się jak najlepiej przygotować. Będę wdzięczna za każdą radę . Renata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
kaska nowicka
(kaska77)
Wiking
jak dziecko ma juz numer personalny dostaje poprostu wszystkie sprzety jakie sa mu potrzebne.wozki krzesla balkoniki
przystosowoja mieszkanie(o mieszkanie mozesz sie rowniez ubiegac) ma rehabilitacje w szkole lub w osrodku w zaleznosci od szkoly opieka lekarska jest super ...
napewno sobie poradzicie my tez mielismy obawy ale sie udalo.
zycze powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
bardzo dziękuje za informację, powiedz a gdzie po otrzymaniu numeru najszybciej uzyskam potrzebne informacje (szkoła, ośrodek zdrowia czy może w komunie). Przede wszystkim chodzi mi o rehabilitację, nie chciałabym jej przerywać (konsekwencja w tym przypadku jest bardzo ważna)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
kaska nowicka
(kaska77)
Wiking
my pierwsze co bylismy w szkole tam powiedza czy jest rehabilitacja jak nie to powiedza gdzie mozecie sie udac najblizej
do lekarza rodzinnego musicie sie zapisac przez internet...jak to bedzie zalatwione to szpitale i bydel sam was znajdzie i powiadomi listowniena spotkanie
w naszym przypadku wszystko dzialo sie tak szybko niewiedzialam skad i po co
A GDZIE BEDZIECIE MIESZKAC W NORWEGI?
bedzie dobrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok