Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

barnetrygd - Norwegia

Czytali temat:
Łukasz Bernaś Sławomir M....... tomasz piskorz damian michalik Krzysiek Brzęczyszczykiewicz Tomasz Tomasz Karolina . Marcin Matera Monika ;) AGNIESZKA DANICKA Marko Marko (2344 niezalogowanych)
27 Postów
a a
(Agnes26)
Wiking
Witam . mam pytanko odnosnie dodatku na dzieci. interesuje mnie jakie dokumenty powinnam złożyć aby otrzymac barnetrygd. Dokładniej jakie dokumenty w moim miescie NAV HAUGESUND. Bo z tego co sie orientuje to chyba różne komuny życzą sobie inne papierki. Dzieki za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
MONIKA K
(mooona77)
Nowicjusz
Jesli nic sie nie zmieniło dostaniesz formularz do wypełnienia...i nic wiecej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Ja mieszkam w Østfold , tu zażądali aktów urodzenia dzieci ,numerów personalnych oraz poprawnie wypełnionego formularza . Nie mam 100% pewności , ale znajoma mówiła , że w przypadku źle wypełnionego formularza , podanie nie zostanie rozpatrzone a NAV nie informuje o tym iż należy poprawić błędnie złożony formularz . Mówiła również , że czeka na zaległy barnetrygt już drugi rok . NAV tłumaczy się tym , że ma wielu oczekujących w kolejce na te pieniądze i należy uzbroić się w cierpliwość .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
a a
(Agnes26)
Wiking
Dzieki dziewczynki to musze wziąc ten formularz i spróbować go wypełnic ,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
A nie prosciej zapytac w swoim NAVie? Idz tam i po prostu zapytaj co potrzeba Sory ze to napisze, ale zadziwia mnie fakt ze o rzeczy, o które mozna sie dowiedzec w urzedzie do ktorego i tak trzeba pojsc, ludzie pytaja na forum. To jakie formularze musisz wypelnic i jakie dokumenty doniesc zalezy czy cala rodzina jest w NO, czy nie - bo z kolei od tego zalezy czy dzieci maja numery personalne i pozwolenie na pobyt, a jak nie to trzeba z PL zaswiadczenie miec i wypelnione druki E 401 i E411, pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
Są tacy , którzy nie znają obcych języków , więc prościej im zapytać o to na forum . A co do tych druków E401 i E411 , to NAV sam kontaktuje się z Polskimi urzędami w ich sprawie . PZDR
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Mefistofeles)
Wiking
alma 78 masz racje, w sprawie drukow z serii "E" nav sie skontaktuje...ale potrwa to o rok dluzej. A jesli urzad polityki spolecznej w Polsce wypelni, to wszystko szybciej pojdzie, bo nie beda te dokumenty wysylane dwukrotnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok