Witam wszystkich zainteresowanych moim problemem!
Dostałem Selvangivelse 2008 i parę jeszcze innych dokumentów jak każdy zresztą, kto pracował w Norwegii w 2008r. 20 kwietnia wróciłem do kraju i odebrałem swoja pocztę.
Mój problem polega na tym ze czas na rozliczenie się upływa 30 kwietnia a ja nie wiem jak się rozliczyć. Co najgorsze nic z tego nie rozumiem.
W Norwegii zacząłem pracować od 16 września 2008r. Gdy zacząłem pracować nie miąłem jeszcze numeru personalnego. Do czasu jego otrzymania pracodawca pobierał 50% podatku. Tak było przez miesiąc. Później gdy nr. dostałem płaciłem już 36%.
Nadpłacony podatek miałem otrzymać ze zwrotem podatku za 2008r. Zostało mi niewiele czasu a wiem ze ów rozliczenie mogę zrobić przez Internet.
TYLKO JAK??? GDZIE, CO WPISAC??? I JAK WYSŁAC??? PROSZE O POMOC OSOBY, KTÓRE NAPRAWDE SIE NA TYM ZNAJĄ I MAJA OCHOTE POMÓDZ!!!
Pierwszym dokumentem, jaki dostałem był Lonns- og trekkoppgave for 2008 od pracodawcy. Dokument ten do wglądu pod tym adresem
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a9338d6aaaf3ae62.html
Co to za dokument i do czego jest potrzebny???
Drugim dokumentem jest wspomniany wcześniej Selvangivelse 2008.
Ale tu nie ma informacji ile mam zwrotu czy tez ewentualnej dopłaty.
Zielony jestem z tego. Dokument do wglądu na
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a0f2781c9f645da.html
Druga strona Selvangivelse 2008.
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d786405e146ef23.html
Dostałem też coś takiego jak Forelopig beregning av skatter og avgifter 2008 i Om levering av Selvangivelse. Ale kompletnie nie wiem, co to takiego? Dokumenty do wglądu.
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f557c863bb648730.html
i drugi dokument
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9485f4659833c60e.html
Dostałem też PIN-kodery MinID. Zarejestrowałem się bez problemu na stronie altinn.no
Do wglądu pod linkiem
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d5dd77279bc7b82.html
PROSZĘ O POMOC!!!!!!!
Dostałem Selvangivelse 2008 i parę jeszcze innych dokumentów jak każdy zresztą, kto pracował w Norwegii w 2008r. 20 kwietnia wróciłem do kraju i odebrałem swoja pocztę.
Mój problem polega na tym ze czas na rozliczenie się upływa 30 kwietnia a ja nie wiem jak się rozliczyć. Co najgorsze nic z tego nie rozumiem.
W Norwegii zacząłem pracować od 16 września 2008r. Gdy zacząłem pracować nie miąłem jeszcze numeru personalnego. Do czasu jego otrzymania pracodawca pobierał 50% podatku. Tak było przez miesiąc. Później gdy nr. dostałem płaciłem już 36%.
Nadpłacony podatek miałem otrzymać ze zwrotem podatku za 2008r. Zostało mi niewiele czasu a wiem ze ów rozliczenie mogę zrobić przez Internet.
TYLKO JAK??? GDZIE, CO WPISAC??? I JAK WYSŁAC??? PROSZE O POMOC OSOBY, KTÓRE NAPRAWDE SIE NA TYM ZNAJĄ I MAJA OCHOTE POMÓDZ!!!
Pierwszym dokumentem, jaki dostałem był Lonns- og trekkoppgave for 2008 od pracodawcy. Dokument ten do wglądu pod tym adresem
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a9338d6aaaf3ae62.html
Co to za dokument i do czego jest potrzebny???
Drugim dokumentem jest wspomniany wcześniej Selvangivelse 2008.
Ale tu nie ma informacji ile mam zwrotu czy tez ewentualnej dopłaty.
Zielony jestem z tego. Dokument do wglądu na
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a0f2781c9f645da.html
Druga strona Selvangivelse 2008.
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d786405e146ef23.html
Dostałem też coś takiego jak Forelopig beregning av skatter og avgifter 2008 i Om levering av Selvangivelse. Ale kompletnie nie wiem, co to takiego? Dokumenty do wglądu.
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f557c863bb648730.html
i drugi dokument
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9485f4659833c60e.html
Dostałem też PIN-kodery MinID. Zarejestrowałem się bez problemu na stronie altinn.no
Do wglądu pod linkiem
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d5dd77279bc7b82.html
PROSZĘ O POMOC!!!!!!!