Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

obowiązki polskiego kierowcy - Norwegia

Czytali temat:
(3232 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
I.Nie zabijaj.
II. Niech droga będzie dla ciebie narzędziem jednoczącym osoby, a nie śmiertelnym niebezpieczeństwem.
III. Niech uprzejmość, poprawność i ostrożność pomogą ci wyjść z nieprzewidzianych sytuacji. (szlachetne, ale z doświadczenia wiemy, że uprzejmość w poślizgu nie pomaga)
IV. Okazuj miłosierdzie i pomagaj bliźniemu w potrzebie, szczególnie gdy jest ofiarą wypadku drogowego.
V. Niech samochód nie będzie dla ciebie przejawem władzy, panowania i okazją do grzechu. (ten punkt szczególnie powinni wziąć do siebie posłowie, politycy i zamieszani w sexafery członkowie samoobrony)
VI. Z miłością przekonuj młodych i nie tylko młodych do tego, by nie siadali za kierownicą, gdy nie są w stanie.
VII. Wspieraj rodziny ofiar wypadków drogowych.
VIII. Doprowadź do spotkania ofiary i sprawcy wypadku we właściwym momencie, ażeby mogli przeżyć wyzwalające doświadczenie przebaczenia.
IX. Na drodze chroń słabszego.
X. Poczuwaj się do odpowiedzialności za innych.
W dokumencie znalazło się też kilka porad, które nie załapały się do pierwszej dziesiątki. Zdaniem Rady, prawdziwy katolik przed wyruszeniem w drogę robi "znak krzyża" a "w czasie jazdy może się modlić np. odmawiając z pasażerami różaniec. Nie należy jednak korzystać z telefonów komórkowych, ponieważ rozmowa za bardzo rozprasza kierowcę"

Czytaj więcej na www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/news-dzie...;utm_campaign=chrome
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Podstawowym obowiazkiem tutaj powinno byc niewyjezdzanie na drogi.
W ten spsob mozna oszczedzic wiele zyc ludzkich.

To nie dotyczy oczywiscie ciebie, Jasta.
Chetnie zobaczylabym ciebie w twym swietnym wozie, w czarnych brylach i w nowych bialych skarpetkach.
Moze masz nowe tatuaze? Czesto o tym mysle....
Jadac u twego boku i sluchajac twych opowiesci o lufach...uff nie gwarantowalabym za siebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
to jedz do Stanislawa Jazwinskiego do Sandnes mieszka w takiej starej stodole miedzy polami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
cysiek2 napisał:
to jedz do Stanislawa Jazwinskiego do Sandnes mieszka w takiej starej stodole miedzy polamialesie dorobil w Norge pewnie lepiej by bylo gdyby zostal w hameryce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
cos ty wynajmuje na spole z 4 Polakami ale jako jedyny z nich zarabia cale 18 tys powyzej setki
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
cysiek2 napisał:
cos ty wynajmuje na spole z 4 Polakami ale jako jedyny z nich zarabia cale 18 tys powyzej setkiniesadzilem ze Jazwinski tak nisko spadnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Cycek i gargammell z jednej rodziny naciagaczy z kwadratowymi glowami. Jak to milo, ze sie rozumiecie. Jedno cialo o dwoch glowach.

Rozumiem, ze zazdroscicie mi moich marzen o Jascie. Zawisc jest wszak jednym z najbardziej znanych wam uczuc.
Innych nie znacie.

Dla mnie nie jest wazne jego imie ani miejscowosc w jakiej on przebywa.
Ja wiem, ze jest moim typem. Zawsze.

On jest jedynym tutaj, ktory potrafi manipulowac wami, ze idziecie tam gdzie on chce.

Brawo Jasta!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
DorHan napisał:
Cycek i gargammell z jednej rodziny naciagaczy z kwadratowymi glowami. Jak to milo, ze sie rozumiecie. Jedno cialo o dwoch glowach.

Rozumiem, ze zazdroscicie mi moich marzen o Jascie. Zawisc jest wszak jednym z najbardziej znanych wam uczuc.
Innych nie znacie.

Dla mnie nie jest wazne jego imie ani miejscowosc w jakiej on przebywa.
Ja wiem, ze jest moim typem. Zawsze.

On jest jedynym tutaj, ktory potrafi manipulowac wami, ze idziecie tam gdzie on chce.

Brawo Jasta!
swoj swojego szuka a on nie manipuluje tylko robi z siebie blazna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Tomek Kapusta
(totenchamon)
Wiking
aczy ja mogę się dio was przyłączyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Gargammel

Blaznem mozna nazwac wielu na tym forum, ale nie Jaste.
A ty trwaj w przekonaniu o swojej trafnosci spostrzezen.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok