Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Wyjazd do Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(1355 niezalogowanych)
2 Posty
Maciej Moskal
(MMoskal)
Wiking
Witajcie dobrzy ludzie. Planuję wyjazd gdzieś za granicę, bo w tym kraju niestety nie ma żadnej przyszłości choć tak bardzo chciałem w to wierzyć. Jak wygląda obecnie sytuacja w Norwegii? Czy wyjazd "w ciemno" to dobry pomysł? Lub ew są tu jacyś ludzie którzy są w stanie pomóc człowiekowi na start? Mam 27 lat, głównie doświadczenie w budowlance i przy pracach fizycznych, choć jestem informatykiem, ale bez papierów więc ta branża za granicą odpada Po norwesku nie mówię nic, po angielsku dobrze.

Proszę o szczere i konkretne wypowiedzi, bo (przykro to pisać w nowy rok ale..) szlag mnie już trafia jak ludzie obniżają z miesiąca na miesiąc stawki i ogólna sytuacja w tym chorym kraju.

Pozdrawiam,
Maciek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
360 Postów

(KonkoN)
Stały Bywalec
siema
niestety ale co do Norwegii to w tej chwili masz temat spalony, jest zima wszystko stoi, w samochodzie spać nie bardzo tak więc odłóż swoje plany aż do maja, w tym czasie poczytaj forum masz temat opisany kila tysięcy razy, wejdź na finn.no, nav.no poszukaj pracy wyślij CV i już z Polski przekonasz się czy się opłaca jechać do Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Maciej Moskal
(MMoskal)
Wiking
No właśnie liczyłem, że u Was lepiej z pracą w zimie niż w Polsce.. No nic, dzięki poczytam na pewno ten temat i trzeba będzie przełożyć plany..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
wiem nie wiem
(Prosto)
Nowicjusz
MMoskal napisał:
No właśnie liczyłem, że u Was lepiej z pracą w zimie niż w Polsce.. No nic, dzięki poczytam na pewno ten temat i trzeba będzie przełożyć plany..

Gdzie sens, gdzie logika? W Polsce prawie nie ma zimy,
A tutaj jak chwyci to do maja może trzymać
wiec chyba więcej pracy będzie w Polsce?
Radzę również obserwować sytuacje gospodarki norweskiej
Czy nadal będzie jechać w dół
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok