Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Młodzież 16,17,18 lat - Norwegia

Czytali temat:
Rafael Dunaj . . Tomek Aa Damian Kowalczyk (415 niezalogowanych)
8 Postów
. .
(Adalbert)
Wiking
Cześć od niedawna jestem w Norwegii. Przyjechałem z tu z nadzieją, że dostanę się do klasy integracyjnej w liceum(w Trondheim). Niestety wszystko się zrujnowało . Obecnie od 3 tygodni chodzę na kurs norweskiego w gminie której mieszkam, oczywiście odpłatnie.

Chciałbym żeby wypowiedziały się tu osoby,które wiedzą coś na ten temat.
1.Czy jest jakiś sposób żeby dostać się do takiej szkoły jeszcze teraz ?
2. Ile czasu kursu potrzebuję żeby zacząć naukę w normalnym liceum(już bez tej klasy wprowadzającej).
Proszę wypiszpcie wszystkie wasze doświadczenia. Jest to dla mnie bardzo ważne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Patrycja Wesołowska
(PatrycjaWesolowska)
Wiking
Hej Nie wiem czy mozesz sie jeszcze dostac do takiej klasy ale w sumie rok szkoolny zaczal sie dopiero miesiac temu wiec musisz isc poprostu do szkoly i sie zapytam doradzcy (rådgiver), ja jak przyjechalam do Norwegii tez chodzilam do takiej klasy i po roku poszlam do normalnego liceum, i wiadomo nie nauczysz sie odrazu norweskiego po roku. W tej klasie nie ucza norweskiego od (ja jestem ty jestes) tam juz wszyscy mowia po norwesku, wiekszosc dzieci mowi dobrze po norwesku i poprostu ucza normalnie tylko ze prostszym jezykiem. Wedlug mnie byl to zmarnowany rok i jak bym mogla jeszcze raz wybierac to poszlabym nawet na odplatny kurs norweskiego i poteem tak samo normalnie do liceum ale to napewni tez zalezy od szkoly, moze byc tak ze ty bedziesz mial inaczej Bedzie dobrze, glowa do gory
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok