Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Lis i Polska - Norwegia

Czytali temat:
(447 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Jacek Gądek: - Oglądał Pan "Dzień Świra" Marka Koterskiego?

Tomasz Lis: - Tak.

I?

Jest boleśnie trafny - zwłaszcza scena, w której wieczorem rodacy wychodzą na balkony swoich bloków i odmawiają modlitwę - może nie literalnie, ale jednak całkiem bliską życzeniom Polaków, byleby komuś dopier…

Takiego myślenia wciąż jest w Polsce dużo. Mam też wrażenie, że - niestety - taka postawa stała się fundamentem konceptu biznesowego niektórych mediów.

Czyli?

Gdy czytam portale plotkarskie - choć nie tylko - to mam wrażenie, że codziennie odwołują się do ukazanych w "Dniu Świra": zawiści, frustracji, podłości, niegodziwości.

Film z roku 2002 r., a więc z połowy istnienia wolnej Polski, a ta zawistna modlitwa wciąż brzmi?

Sądzę, że ten kraj nam się rozjeżdża.
wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/tomasz...dzikiego-farta/fbd4v
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
bodys napisał:

Zupełnie nie wiem dlaczego,ale mam nieodparte wrażenie,że sam się wpisujesz w ramy takiego Polaka.Powiedz mi więc po co rozpoczynasz wątki takie jak ten?Czy powyżej 1000-ca wpisów płacą za reklamę???Czy po prostu nie masz z kim pogadać,bo sam się rozjeżdżasz,jak ten nasz kraj?

po to aby wskazać, że znajdują się jednostki, które nie wierzą w to, że polscy ludzie to są fachowe,niepijące, niekradnące i w ogóle dobre istoty
no z tym się łączy bieda w Polszy, na którą to żydowska domieszka nie miała większego wpływu
a ty mi odpowiedz, co ja reklamuję, że mają mi płacić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok