Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

SZUKAM CHĘTNYCH OSÓB NA WYNAJEM MIESZKANIA W SKIEN - Norwegia

Czytali temat:
Marek Kowalski Mariusz H Ssiiwwaa666 (2066 niezalogowanych)
13 Posty
Endrjiu P.
(heidi2662)
Wiking
Witam wszystkich
Tak jak w tytule szukam chętnej osoby lub osób na przejęcie po mnie mieszkania w centrum Skien w Telemarku. Ja się wyprowadzam już lada dzień i szukam kogoś kto by to mieszkanie po mnie przejął. Więcej w linku obok - www.mojanorwegia.pl/ogloszenia/dom+i+mie...zedam+vw+passat.html
Polecam i zapraszam do oglądania
Pozdrowionka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Wiking
mój wujek szuka mieszkania ale za daleko kolego mieszkasz niestety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Przecież , skoro auto ma przegląd ważny jeszcze bez mała na dwa lata , to śmiało możesz Nim jeździć po Unii bez problemowo .
Ba nawet bezpieczniej niż na Polskich blachach .
Masz jak znalazł zwłaszcza z przeglądem .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ale moze on wyprowadza sie nie do Danii (chociaz i tam sa tansze samochody)..... Lecz np. do Szwecji lub do Niemiec etc. I tam sobie za 55 000 NOK kupi o wiele lepszy samochod niz potocznie zwany "Wieswagen" z 2001szego....

Norwegia ma najbardziej chore akcyzy na samochody na Swiecie wiec chyba normalne ze chce odzyskac chociaz czesc wczesniej wplaconej akcyzy (nawet jak od kogos kupil na miejscu to kupujac zwrocil tamtemu czesc kosztu akcyzy ktora tamten lub ktos przed nim zaplacil zlodziejskiemu socjalistycznemu ustrojowi).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:Norwegia ma najbardziej chore akcyzy na samochody na Swiecie wiec chyba normalne ze chce odzyskac chociaz czesc wczesniej wplaconej akcyzy (nawet jak od kogos kupil na miejscu to kupujac zwrocil tamtemu czesc kosztu akcyzy ktora tamten lub ktos przed nim zaplacil zlodziejskiemu socjalistycznemu ustrojowi).
Impek ...
Jak ktoś wyjeżdża na emigrację zarobkową i po roku ,dwóch... palma mu po łbie wali i rzuca się na auto z wyższej półki , tylko dlatego , by na wsi , zawistni sąsiedzi się posrali w gacie , to już wina nie państwa ... tylko tego kogoś .
---
Jaki jest sens kupować wypas auto skoro wiadomo że jest się tylko na "Jakiś sezon " .
W Polsce jeden z drugim nie miał nawet Malucha , a w Norge chce dorównać tubylcom ... choć na chwilę choć na mgnienie ...
---
Pomijam już to , że gdyby gość myślał naprawdę , tak jak pisze , to nie dawał by anonsu na polskim forum tylko na finn. i spokojnie czekał na Naiwnego norska .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Ale co niby ma byc "autem z wyzszej polki" ? Bo chyba nie to cos potocznie zwane "Wieswagen Passat" to nawet nowe z salonu jest zwyklym samochodem a co dopiero z 2001szego.

Wyzsza polka: BMW 7-seriii, Mercedes S-klasy, Audi A8, Jaguar XJ + wynalazki typu: Bentley, Maybach, Rolls Royce etc. (wynalazki bo najczesciej samochody ich jak na moj gust wygladaja troche dziwnie i do tego wolniejsze od MAX wersji tych "zwyklejszych" ).... I do tego jesli ktos kupi ta wyzsza polke z najmniejszym dieselkiem to jest to bardziej "ciekawostka" niz szpan.

Pozatym jesli sprzeda za 55 000 NOK w Norwegii to moze kupic to samo w Szwecji/Niemczech duzo taniej i mu zostanie odrobina kapitalu ktora bedzie mogl dodac do reszty tego kapitalu ktory w cos inwestuje.... chociazby w fundusz hedgefond jesli sam niezna sie w ogole na akcjach i gieldzie....

Tak czy inaczej chyba normalne ze chce odzyskac akcyze, a na finn moze tez oglosil poprostu tutaj dodatkowo...?

PS. A wina socjalistycznego Panstwa jest ze systematycznie okrada obywateli mieszkajacych tutaj na stale za to ze wola sobie np. kupic samochod a nie lodke czy hytte. Socjalista uwaza ze za hobby masz miec hytte albo lodke i juz bo tak mu sie wydaje. A lubisz samochody to PLAC.... na nierobow/pasozyty/zasilkowcow. I dochodzi do tego ze aby socjalista nic niedostal to sie kupuje "hobby samochod" na urlop na Polskich blachach a socjalisci nic niedostaja wtedy na pasozytow.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:
Ale co niby ma byc "autem z wyzszej polki" ? Bo chyba nie to cos potocznie zwane "Wieswagen Passat" to nawet nowe z salonu jest zwyklym samochodem a co dopiero z 2001szego.

Wyzsza polka: BMW 7-seriii, Mercedes S-klasy, Audi A8, Jaguar XJ + wynalazki typu: Bentley, Maybach, Rolls Royce etc. (wynalazki bo najczesciej samochody ich jak na moj gust wygladaja troche dziwnie i do tego wolniejsze od MAX wersji tych "zwyklejszych" ).... I do tego jesli ktos kupi ta wyzsza polke z najmniejszym dieselkiem to jest to bardziej "ciekawostka" niz szpan.

Pozatym jesli sprzeda za 55 000 NOK w Norwegii to moze kupic to samo w Szwecji/Niemczech duzo taniej i mu zostanie odrobina kapitalu ktora bedzie mogl dodac do reszty tego kapitalu ktory w cos inwestuje.... chociazby w fundusz hedgefond jesli sam niezna sie w ogole na akcjach i gieldzie....

Tak czy inaczej chyba normalne ze chce odzyskac akcyze, a na finn moze tez oglosil poprostu tutaj dodatkowo...?

PS. A wina socjalistycznego Panstwa jest ze systematycznie okrada obywateli mieszkajacych tutaj na stale za to ze wola sobie np. kupic samochod a nie lodke czy hytte. Socjalista uwaza ze za hobby masz miec hytte albo lodke i juz bo tak mu sie wydaje. A lubisz samochody to PLAC.... na nierobow/pasozyty/zasilkowcow. I dochodzi do tego ze aby socjalista nic niedostal to sie kupuje "hobby samochod" na urlop na Polskich blachach a socjalisci nic niedostaja wtedy na pasozytow.

JAK zwykle , BREDZISZ pseudo polityczno - ekonomicznie ... !!! .
---
Niech tam ci będzie , jak masz takiego hopla ... !!!
---
Jak dla Mnie to wyższa półka w norge , to coś co kosztuje powyżej 20 - 25 tys.nok. do tej kwoty , Mój móżdżek funkcjonuje w sferze aut ...
---
Powyżej tej kwoty , to już nieuzasadniona ekstrawagancja ...
I tyle .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
To nie jest bredzenie lecz proba wyjasnienia kolejnego "zla socjalizmu" jednego z najwiekszych jakie sa w Norwegii ktorym to jest engangsavgift i ktore FrP chce usunac.....

Jak dla Mnie to wyższa półka w norge , to coś co kosztuje powyżej 20 - 25 tys.nok. do tej kwoty , Mój móżdżek funkcjonuje w sferze aut ...

Toz to nawet pasozyty na zasilkach/socjalach czy uføretrygd (na podstawie "problemow psychicznych" ) jezdza drozszymi samochodami niz 20 000 - 25 000 NOK. A o ile pamietam to sam chciales od kogos Tourana za 50 000 NOK odkupic w pewnym temacie....

Wiec produkujesz jakies "brednie" niezgodne nawet z samym soba.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:
...o ile pamietam to sam chciales od kogos Tourana za 50 000 NOK odkupic w pewnym temacie....
Wiec produkujesz jakies "brednie" niezgodne nawet z samym soba.

OWSZEM chciałem kupić jednak jako Inwestycję , a nie dlatego by mieć dla Siebie samego .
Auto tamto na finn kosztowało powyżej 80 tys .
Ja miałem kupca na 70 tys. miałbym na czysto 15 tys .
---
Ba nawet osobiście , bym nie włożył w tą transakcję , ani jednego øre ...
Tylko operował bym kwotą osoby , chcącej taki model nabyć .
---
było minęło .
---
---
Osobiście jeżdżę autami które w norge kosztowały poniżej 20 tys .
Skoda = 18 tys z avgiftem .
Vw Golf III - 13 ,5 z af.giftem .
Ja mam auto do Pracy a nie do szpanowania , nie jestem azylantem tylko wolnym Człowiekiem .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Auto tamto na finn kosztowało powyżej 80 tys .
Ja miałem kupca na 70 tys. miałbym na czysto 15 tys .

A to trzeba pochwalic ze wreszcie Gabrielu zapoznales sie z mysla kapitalistyczna i nawet probowales skorzystac z tej mysli by zyskac.... Zdecydowanie lepiej niz to samozaprzeczajace sobie (wczesniejsze informacje o slizganiu sie i ze swoje juz wypracowales) wklejanie informacji ze poszukujesz pracy....

A co do samochodow to jak napisal SENTIX musisz ogarniac koszta napraw....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok