Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

ile bułki w polskiej bułce? - Norwegia

Czytali temat:
Paulina Brzozowska Andrzej Zurawski (1766 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
O bułce, którą stosowały nasze babcie i mamy musimy dzisiaj zapomnieć. To już nie drobno zmielone czerstwe pieczywo, a cała tablica Mendelejewa! Proponowana przez producentów bułka tarta z prawdziwą ma mało wspólnego. I tak czytamy na etykiecie: margaryna, cukier, polepszacz (węglan wapnia - stabilizator, E472, emulgator, kwas askorbinowy - środek do przetwarzania mąki). Bułka tarta innego producenta wcale nie jest lepsza. Pojawia się tu z kolei sporo tłuszczu roślinnego. – To na pewno nie jest bułka tarta, bo nie ma tam w składzie bułki. Otrzymywana powinna być z bułki pszennej, sucharów, chleba i biszkoptów – wyjaśnia dietetyk, Karina Piwowarczyk z All for body w Krakowie. Producenci szprycują bułki tarte chemią i polepszaczami, bo dzięki temu produkt jest tańszy i dłużej zachowuje dobry wygląd. Pamiętajmy jednak, że konserwanty w żywności to śmierć na talerzu.
gotowanie.onet.pl/sztuka-kulinarna,643/w...-ma-bulki,61534.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
a norweska niewiele lepsza...
czyli najlepiej samemu robić maszynka i czerstwe pieczywo, tylko pytanie teraz: z czego to pieczywo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
loft
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok