gabriel napisał:
norge51 napisał:
Witam , kilka dni temu dostałam wymówienie najmu , z dniem 31.12.2013r wraz ze mną 5 norweskich sąsiadów, właściciel nabył ten dom kilka miesięcy temu , a że dom jest w bardzo dobrej lokalizacji i wysokim standardzie postanowił wzbogacić się podwójnie nam wymówić i wynająć za dużo większą kase , jako powód podał że sam chce tam zamieszkać , ale sensu to nie ma poniewaz nie zamieszka w 6 mieszkaniach , czas jest nie dobry , w grudniu zamiast myśleć o wyjeżdzie na święta przyjdzie mi się przenosić a to koszty i to duże jednym słowem prezent świąteczny . Moje pytanie z tym związane czy można złożyć skarge na to wymówienie czy da sie coś zrobić może ktoś był w podobnej sytuacjii.
Nie nie da się NIC zrobić , ponieważ Gość zgodnie z Kodeksem Rozwiązał umowę .
---
Ba , był na tyle grzeczny, że dał Wam aż Trzy Miesiące ... ! .
I nie ma to żadnego znaczenia iż akurat w tym terminie są Znaczne Święta ... !
---
Przeważnie Nowi właściciele Nieruchomości , dają Jednomiesięczne wypowiedzenie , Tuż Po Uprawomocnieniu się , Prawnej procedury zmiany właścicieli ...
---
Nie ma co Pajacować ponieważ możesz dostać "WILCZY BILET" i mieć kłopoty ze znalezieniem innego Lokalu .
---
Tu nie ma głupiego Polskiego Prawa , że lokator ma większe prawa niż WŁAŚCICIEL ...!!! .
---
Proponuję ... MAŁO MĘDRKOWAĆ I KOMBINOWAĆ ...
A wziąć się pożądnie za poszukiwania i jak najszybciej zmienić lokal ...
Nawet jeszcze teraz w Wrześniu , Październiku ... Później może być naprawdę krucho !
K..wa Nie lubię gabriela, ale niestety muszę przyznać rację. Łaskawie zostałeś potraktowany 3miesięcznym wypowiedzeniem. A jeśli chodzi o wcześniejsze opuszczenie lokalu, to jestem pewien, że nowy właściciel przyjmie to z "pocałowaniem ręki", bo - jak widać - liczy na nowych najemców za większą kasę