Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

EU kontroll Drammen - Norwegia

10 Postów
Tomek J
(TomekDra)
Wiking
Witam forumowiczów.jestem posiadaczem samochodu na norweskich rejestracjach od paru miesięcy.Zbliża się nieuchronnie termin przeglądu, dlatego w związku z tym mam pytanie.
Gdzie najlepiej i bez zbędnego czepiania się można zrobić przegląd w Drammen lub bliskich okolicach?

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
137 Postów
Damian C
(dpcphoto)
Stały Bywalec
TomekTroms napisał:
Witam forumowiczów.jestem posiadaczem samochodu na norweskich rejestracjach od paru miesięcy.Zbliża się nieuchronnie termin przeglądu, dlatego w związku z tym mam pytanie.
Gdzie najlepiej i bez zbędnego czepiania się można zrobić przegląd w Drammen lub bliskich okolicach?

Pozdrawiam.

Ale co znaczy bez zbędnego czepiania się? Znaczy żeby przeszło z łysymi oponami czy wyjebanymi na maksa końcówkami drążków? Musisz się dokładniej określić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
ee nie, takie mało istotne, numer nadwozia trochę się różni. trójka czy ta ósemka zależy jak patrzeć..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Tomek J
(TomekDra)
Wiking
Widzę poczucie humoru jest pierwsza liga.Samochód jest 2004 rok a dbam o niego lepiej niż o cokolwiek.
Nie byłem na tutejszym przeglądzie jeszcze ale słyszałem,że się dopieprzają zwłaszcza jak przyjeżdzą obcokrajowiec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
TomekTroms napisał:
Widzę poczucie humoru jest pierwsza liga.Samochód jest 2004 rok a dbam o niego lepiej niż o cokolwiek.
Nie byłem na tutejszym przeglądzie jeszcze ale słyszałem,że się dopieprzają zwłaszcza jak przyjeżdzą obcokrajowiec.

Sprawdzają według listy wszędzie takiej samej i nie mogą przeginać bo za to też grozi im zabranie uprawnień . (trzy razy ktoś zgłosi czepianie się i jeśli faktycznie było nieprzepisowo to po uprawnieniach)

Na eu możesz jechać zawsze do innego warsztatu jak uważasz że auto jest ok, a się przyczepił jedynie wystarczy nie pokazywać papieru z poprzedniej stacji diagnostycznej. po EU dostajesz papier z wyszczególnionymi usterkami, naprawiasz(masz na to miesiąc) je i wracasz bądź jedziesz gdzie chcesz i tam już tylko sprawdzają te elementy które były nie sprawne.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
TomekTroms napisał:
Najlepiej , Moim zdaniem , przegląd jest robić w ... NAF ... niż w serwisie danej marki .
Mam porównanie ....
---
Ponadto , jak mogą czepiać się obcokrajowca skoro , karta przeglądowa nie ma takiej pozycji ...! .
---
Jedyne co trzeba pamiętać , to to , że jak na jednym przeglądzie , zaznaczą dany defekt do usunięcia , a jest on sporym wydatkiem , to nie ma sensu kombinować i jechać na inny przegląd ...!!! ./ inna firma /
Ponieważ ten przykładowy defekt , jest już wprowadzony w system i na Każdym stanowisku w Norge jest widoczny do usunięcia ...! .
---
Osobiście korzystam z... NAF... i nie mam większych problemów ...
Pomimo tego iż JA , NIE DBAM O SAMOCHÓD WCALE ...! , a na przegląd wjeżdżam bez wstępnego przygotowania ...! .
---
Jeszcze jedno , nie jest wskazane , robić przeglądu w Ostatniej CHWILI ...! .
W Norge , można zrobić przegląd , już na cztery miesiące przed terminem i mieć trochę czasu na usuwanie ewentualnych usterek .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Tomek J
(TomekDra)
Wiking
Skąd poznają, że jestem obcokrajowcem?Np po tym, że nie mowie po norwesku.
Polecasz NAF na Assiden?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Tomek J
(TomekDra)
Wiking
Zdarzyło Ci się już, że nie doczepili sie do niczego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów
P. yy
(DratilHelvete)
Stały Bywalec
Są stacje na ktorych sie bardziej czepiaja i są stacje na ktorych mniej,nie ma zasady .Przeważnie warsztaty przysalonowe są dokładniejsze i będą Cie odsyłać nawet kilka razy o,pierdoly ale to ma swoje pozytywne aspekty.Pierdolenia o tym że na obcokrajowców patrza inaczej nie sluchaj w ogóle bo tylko idiota mógł takie coś wymyślić. Aa i nie rozumiem jak można sie doczepic do * niczego*
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
TomekTroms napisał:
Zdarzyło Ci się już, że nie doczepili sie do niczego?
Mnie tylko raz ,w NAF nie przyczepił się do czegokolwiek z układu ...
TYLKO DO TYLNEJ WYCIERACZKI , ŻE ŹLE ZBIERA ... i to wpisał w kartę ...
---
Mam jednak zwyczaj , by sprawdzający pokazywał Mi dane defekty , ponieważ nie znam bardzo dobrze norweskiego .
Jak gość pokazał wycieraczkę , to się dosłownie zasapałem i kategorycznie , kazałem mu by bezwzględnie sam to wymienił ...! ponieważ Ja tego NIE UMIEM ... Ha ha cha...
Zwłaszcza , że akurat miał na półce , takie Nowe Elementy i by wpisał tą czynność do kosztów na fakturę przeglądu ...
---
Gość zrobił się zielony , jednak wymienił wycieraczkę , zmienił kartę przeglądu na pozytywną , jednak obciążył jedynie samym materiałem bez robocizny ...
---
Zawsze tam jeżdżę na przeglądy ... Nawet mam jakiś skromny Rabat ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok