Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

urlop a sykemelding - Norwegia

Czytali temat:
Wojtek B. sebastian m Tomek B Daniel Jakubczyk Marta S Krzysztof S tomek196 finn.chris144 finn.chris144 (1607 niezalogowanych)
2 Posty
Michal C
(Cudnyyy)
Wiking
Witam

Szukalem juz chyba wszedzie i dalej nie wiem.
Pol roku temu zaplanowalem urlop, wszytko jak nalezy z pracodawcą. Mam jechać do Włoch, wszytko juz zaklepane - hotele, samoloty itp. a tu niespodzianka, złamałem reke 3 tyg przed urlopem, gips i zwolnienie lekarske. gips juz zdjety ale nie moge wykonywac swojej pracy ( jestem kurierem i mam stały kontrakt) wiec pracodawca wyslal mnie do lekarza aby przedluzyc zwolnienie, tak tez zrobilem i niby wszytko ok ale wyjazd juz za 3 dni.
I stad moje pytanie czy moge legalnie jechać na wakacje ?
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Mozesz o ile wpisales na D-del sykemelding ze masz ferie zaplanowane i podales kiedy. Oczywiscie niezaplaca ci sykepenger w czasie ferie bo masz niby feriepenger na to. Gdybys byl rybakiem lub mial wlasna firme (nie jako AS i zatrudniony w niej) to by ci wyplacili i w czasie ferie sykepenger.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Imperator1988 napisał:Mozesz o ile wpisales ...
Brawo ... brawo ... !!!
---
Nareszcie się na coś Przydałeś , na Tym Forum ... !
---
I tak trzymaj ... !!!
---
Tylko by to nie był jednorazowy wyskok ...
---
Zaczynaj zbierać pozytywy w śród Polonii , może na przyszłość jak znalazł .
---
Wszak chcesz zostać adwokatem .
---
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Michal C
(Cudnyyy)
Wiking
niestety nie zaznaczyłem :/ ale pracodawca wie dolkadnie kiedy wyjezdzam, uzgodnione kilka dni temu jak dostarczalem papiery(pytal chyba ze 2 razy ), mozliwe jest ze zaznaczy sam ?
nie mowil tez ze nie moge nigdzie jechac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Calkiem mozliwe ze zaznaczy na inntektsopplysningsskjema. A jesli niezaznaczy to ci NAV wyplaci w czasie ferie sykepenger. Ale potem moga zrobic tilbakekrevingssak, wiec wtedy musisz mowic ze myslales ze to pracodawca poinformuje ze masz ferie. A gdy dostales pieniadze to byles pewien ze w czasie ferii tez sa wyplacane sykepenger i ze w dobrej wierze je wszystkie zuzyles, i masz wtedy malutenka szanse ze niezazadaja wszystkich pieniedzy spowrotem ktore wyplacili w czasie tego ferie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok