Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Łączenie rodzin... - Norwegia

Czytali temat:
(648 niezalogowanych)
13 Posty
Mariusz xxx
(mariuszek34)
Wiking
Witam,

Pracuję w Norwegi, posiadam stały numer personalny (fødselsnumer) i chcę zarejestrować moją żonę oraz dzieci na łączenie rodzin.

Wypełniłem wnioski na UDI (jeden na żonę jeden na dziecko) wydrukowałem i poszedłem z tym na posterunek policji. Wszystko niby ok ale pracowniki komisariatu chce odemnie jeszcze jakieś dokumentu u tutaj właśnie sprawa się rypła bo kompletnie nie rozumiem co to ma być:

kopi av referansens registreringsbevis ( om mor og barn søker samtidig må referansens reg bevis vedlegges + ref pass)

Ma ktoś pojęci co to może być?

Dostarczyłem na policję wydruk ze strony UDI, Akt małżeństwa na druku EU, akt urodzenia dzieci na drukach EU, paszporty, umowę najmu mieszkania.

Proszę również powiedzieć co ze skatem? trzeba iść najpierw na Policę czy najpierw do Skat? i jakie dokumenty potrzebują w Skat.

Bardzo, bardzo proszę o pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Agata Fr
(mala109)
Wiking
najpierw policja a potem skatt. A na policji chca od ciebie kopie twojego swiadectwa rejestracji na policji i twoj paszport
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Mariusz xxx
(mariuszek34)
Wiking
dzięki za pomoc,

ale jeszcze się doczytałem że chcą odemnie (dot. Mojej żony)

- Bostedsattest fra Norge (at de er registrert på samme adresse) i dopisane długopisem Skatt Norsk.

Domyślam się, że chodzi i jakiś dokukent ze Skatu pytanie tylko jaki...

Ktoś, kto jest zorientowany w temacie niech pomoże... bardzo proszę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok