Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

...pan mietek! cz III - Norwegia

Czytali temat:
(432 niezalogowanych)
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
czesc III - dobre uczynki

...jest,panie mietku cos przyszlo!
...na litosc boska,niech pani czyta!
...juz czytam:

- wyslij 200zlotych na podany nr. konta.po otrzymaniu przekazu,skontaktujemy sie z toba -

mietek zesztywnial. nigdy nie widzial tylu pieniedzy,tym bardziej nie mial pojecia,jak je zdobyc.

przez 6 dni nie wychodzil z domu.nie jadl nie pil i niemalze nie oddychal.myslal.
7mego dnia doznal objawienia.ukazala mu sie biala,prostokatna tabliczka,z czarnym ozdobnym napisem:

- naprawa sprzetu rtv/agd -

juz wiedzial,co ma robic.napisal krotki anons,pobiegl do sklepu i przytwierdzil go do sciany.
do domu wrocil okrezna droga,gleboko oddychajac.

zdazyl zdjac swoj plaszcz z demobilu,kiedy uslyszal pukanie do drzwi. to sasiadka,pani jozefina,stala przed drzwiami i trzymala w reku zapalarke do gazu.
widzialam twoje ogloszenie,synku.przynioslam to.moze da sie cos z tym zrobic?
mietek rzucil wprawnym okiem i wiedzial juz,ze to bateria.znalazl w szufladzie nowego 'paluszka' i szybko wymienil.
juz mial powiedziec - 10 zlotych sie nalezy - ale zamiast tego,wstawil wode na gaz...

-napije sie sasiadka herbaty?
-dziekuje,synku.z przyjemnoscia.

nastepna godzine spedzili przy kuchennym stole.pani jozefina,osmielona goracym napojem,opowiadala swoja historie.
nagle przerwala..

- zrobiles dzisiaj dobry uczynek,synku.a dobre uczynki do nas wracaja -

pozegnali sie szybko.mietek zatrzasnal drzwi i poczul sie pewniej,zostajac sam.
przed snem przypomnialy mu sie te dziwne slowa - dobre uczynki,wracaja...
nie rozumial ich.w ogole niewiele rozumial...

nastepnego dnia z codziennego letargu,wyrwal go przerazliwy pisk,dochodzacy z ulicy. mietek wyjzal przez okno i zobaczyl krzyska,najmlodszego wnuka pani jozefiny.krzysiek siedzial w swojej lakierowanej kupie zlomu na olbrzymich kolach i machal na powitanie.(krzysiek zajmowal sie skupem starego sprzetu rtv/agd,naprawa i sprzedaza juz jako nowy,przywieziony prosto z za wschodniej granicy)

- szesc ziomek! moja wiekowa mowila mi,ze kesz u ciebie w potrzebie!
(dla wiekszego wrazenia wsrod miejscowych nielatow,krzysiek poslugiwal sie pseudo-slangiem,czesto uzywajac takich slow jak: ziomek,rejon,kwadrat,kesz itp.nawet prosil znajomych zeby mowili do niego- kristoff)

mietek zrozumial,ze to pani jozefina polecila go swojemu wnukowi,jako fachowca do pomocy w biznesie.

- jest robotka.interesi?
- jasne,ze interesi!

od tej pory slogan - wszystko za 10 zlotych - nabral dla niego zupelnie innego znaczenia. tyle wlasnie dostawal (minus 25%,ktore zabieral mu kristoff jako menadzer) za naprawiona sztuke.
pracy bylo duzo i mietek szybko policzyl,ze w tym tempie,juz za trzy miesiace zdobedzie upragniona kwote.

...tylko 3 miesiace...az 3 miesiace...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
Doczekałam się......
Ty masz się fajnie panieladny,że ktoś na Ciebie czeka...
Czy znowu muszę Ci przypomnieć o ,,cdn....???chyba robisz to specjalnie
Skoro już przeczytałam i moja ocena wiadomo jaka jest-fajne,
to wracam do swojego kącika poezji...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking
A ja lubię czytać powieść autora panaladnego...
Zastanawiam się, czy bedzie dalszy ciąg.....???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
wlasnie tez teraz o tym pomyslalam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok