Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

oferta pracy od polaka - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz ............... (1876 niezalogowanych)
15 Postów
w w
(tymex)
Wiking
witam i odrazu zaznaczam ze jeśli ktoś ma mi wrzucać albo wyzywac to niech lepiej wcale nie pisze. czekam tylko na normalne odpowiedzi. otóż mój kumpel ma firme 1 osobową w norwegii i proponuje mi tu przyjazd i prace u siebie na takich warunkach ze po przyjezdzie mam założyc swoja firme 1 osobową i on za kazda moją przepracowana godzine bedzie mi płacił 150kr? jak to sie przedstawia? chodzi mi o to czy przy takiej stawce majac swoja firme wyjde na tym . ile z tej stawki bede miał na czysto do ręki? czy to nie jest za mało? jesli ktos moze pomóc to prosze o odp ponieważ nie wiem czy warto korzystac z tej propozycji. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
tymex napisał:
witam i odrazu zaznaczam ze jeśli ktoś ma mi wrzucać albo wyzywac to niech lepiej wcale nie pisze. czekam tylko na normalne odpowiedzi. otóż mój kumpel ma firme 1 osobową w norwegii i proponuje mi tu przyjazd i prace u siebie na takich warunkach ze po przyjezdzie mam założyc swoja firme 1 osobową i on za kazda moją przepracowana godzine bedzie mi płacił 150kr? jak to sie przedstawia? chodzi mi o to czy przy takiej stawce majac swoja firme wyjde na tym . ile z tej stawki bede miał na czysto do ręki? czy to nie jest za mało? jesli ktos moze pomóc to prosze o odp ponieważ nie wiem czy warto korzystac z tej propozycji. pozdrawiam

Wyjdziesz...jak Zablocki na mydle. I nie nazywaj go "kumpel"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
to o 70kr mniej niz kosztuje pracownik

i nie masz cuchow , urlopu ,platnego chorobowego i bezrobocia

150-40% podatku =90kr
a jak ci dojdzie 25%vat? to jeszcze mnie ci zostanie
a ksiegowa bierze 650kr /g
a mieszkanie i zarcie

porazka
negocjuj stawke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
w w
(tymex)
Wiking
Wacek1 napisał:
tymex napisał:

Wyjdziesz...jak Zablocki na mydle. I nie nazywaj go "kumpel"

czyli co? wyjdzie mi chociaz 100 kr na czysto z tej stawki?
czyli nie ma sensu sie pchac w takie cos? ogólnie potrzebuje pracy teraz ale nie takiej która mnie pogrązy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
no co ty ziomek ?
według mnie spokojnie zarobi ze 2-3tys pln, a to lepiej niz w Polszy

Tyle,ze ceny tutaj tak lekkka reka z 5x wyzsze.....

Takze dawaj chłopie i nic nie bój!

Zajebisty kolezka z tego twojego "kumpla"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
w w
(tymex)
Wiking
patim napisał:

150-40% podatku =90kr
a mieszkanie i zarcie

porazka
negocjuj stawke

mieszkanie mowil 2500 kr + prąd około 700kr miesiecznie. czyli jak dojdzie ten vat to ile wtedu mniej wiecej wyjdzie na godz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
tymex napisał:
patim napisał:

150-40% podatku =90kr
a mieszkanie i zarcie

porazka
negocjuj stawke

mieszkanie mowil 2500 kr + prąd około 700kr miesiecznie. czyli jak dojdzie ten vat to ile wtedu mniej wiecej wyjdzie na godz?

Jak nastukasz z 300t co miesiac to warto. Ale nie bedzie juz bialym czlowiekiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
w w
(tymex)
Wiking
patim napisał:

150-40% podatku =90kr
a mieszkanie i zarcie

porazka
negocjuj stawke

to lipa zapewnial mnie ze przy 250 godz miesiecznie na czysto zostanie mi okolo 23000 co miesiac a tu jeszcze jak dojdzie vat to zostanie ale chyba tylko na byle jakie zycie? jakie ogolnie sa stawki dla polakow w polskich firmach? orientuje sie ktoś moze?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
firme prowadzic bez matematyki to samobujstwo
150-25%vat=120-40%=72kr
a godzin ile zapewnia na tydzien
i jakie gwarancje ze to nie na 3 miesiace robota
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
tymex napisał:
patim napisał:

150-40% podatku =90kr
a mieszkanie i zarcie

porazka
negocjuj stawke

to lipa zapewnial mnie ze przy 250 godz miesiecznie na czysto zostanie mi okolo 23000 co miesiac a tu jeszcze jak dojdzie vat to zostanie ale chyba tylko na byle jakie zycie? jakie ogolnie sa stawki dla polakow w polskich firmach? orientuje sie ktoś moze?

Vat-em bym sie nie przejmowal, pod warunkiem, ze nie jest wliczony w te 150 nok.

Przy 250t zostanie, ci tyle ile napisal, ale jako firma, masz koszty dodatkowe. Problem w tym, ze bedziesz oral po 10t z sobotami.
Twoj wybor.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok