Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rozpoczęcie nauki w NO - Norwegia

Czytali temat:
(406 niezalogowanych)
44 Posty
aneta muś
(anus730)
Nowicjusz
Witam. Proszę o jakieś info . Chcę, aby syn mój przyjechał tutaj i kontynułował naukę w NO. W Polsce skończy w tym roku pierwszą klasę liceum a dalej chce uczyć sie tutaj . Jak to wygląda i do jakiej szkoły i na który rok pojdzie , przyjezdzając tu w lipcu . Nadmienie ze norweskiego zaczyna sie uczyć teraz ,wiec praktycznie jezyka nie zna jeszcze . Jeśli jest ktoś kto sie orientuje i miał podobną sytuację proszę o informacje . Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
aneta muś
(anus730)
Nowicjusz
NIKT NIE ROZPOCZYNAL NAUKI W TYM WIEKU ? PROSZE POMOZCIE !!! JAK TO WYGLADA W WIEKU 17 - STU LAT ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(Chamillion)
Wiking
Hey.
Mysle ze najpewniej bedzie jak udasz sie do pobliskiej szkoły i zapytasz jak dokladnie wyglada takie przeniesienie noi jak zając sie papierkową robotą.
Ze swojej strony moge tylko doradzic by syn przeniósł sie przed rozpoczęciem pełnoletności by mogł otrzymac pomoc tlumacza itp.
Z tego co sie orientowałem pare lat temu to po ukończeniu 18lat nikt go nie przyjmie do szkoły publicznej bez J. Norweskiego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ewazz)
Wiking
hey
a w jakim mieście bedziecie mieszkać?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty