Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Basia Socha Piotr Brózda Alina190 Daria Nowek stawik93 vanesa2290 Emanuel7 Dzordz (11879 niezalogowanych)
5 Postów
Pawel Kowalski
(xpawelx)
Wiking
Taki Ktos napisał:

policz ceny tych przesiadek, bo jestem pewny,ze ten motel wyjdzie taniejm,a na pewno zdrowiej : )

Jestes białym człowiekiem, wiec postepuj jak biały....

Idz sie wyspij, umyj jak człowiek, zjedz rano sniadanie, napij sie kawy i kontynuuj podróz!

Poza tym skąd ty wziałes 1000nok za pokój w sandefjiod ?

www.hotelscombined.com/SearchResults.asp...&HotelID=1126370

google i mozesz wiecej : )
Polataj, po necie,a pewnie jeszcze taniej cos wyłapiesz....

Właśnie z przesiadkami w NSB około 600nok więc nie jest jeszcze tak źle. A te ceny podane przez ciebie w linku to niestety też w okolicach 800nok a jeszcze trzeba by doliczyć dodatkowo koszt dojazdu bo to jest kawałek od lotniska więc chyba nie wyjdzie taniej niż ten motel.
Poza tym jeżeli dotarł bym do motelu po 22:00 a musiał wychodzić przed 4:00 to niewiele jest czasu na sen i jakiekolwiek normalne śniadanie
Chyba już taniej wykupić przedział NSB sove za 850nok na 2 osoby i też można się zdrzemnąć w normalnych warunkach.
W takim razie raczej nie można nigdzie przenocować za darmo i temat chyba zamknięty. Jeżeli chodzi o mnie chyba wybiorę noc w pociągu.

gabriel napisał:

Tak to później bywa ...
---
Jak na początku , rzuca się na oślep kupując "Tani Bilet " za "jedną złotówkę" ... .
---
Zapominając o przejrzeniu mapy , gdzie dane lotnisko leży i jak z niego dotrzeć tanio do celu podróży .
---
Ale co tam , Lecimy tanimi Liniami ... a dalej jakoś to bydzie , a i rodacy wszak pomogum ... .
---
A tu ZONK!!! ... Nima i trza frycowe w pryzmie śniegu / zaspa /

Bilet kupiłem bo mam bliżej do lotniska w Polsce (niestety nie za złotówkę, a chciałbym). Nie kupowałem w ciemno bo znam miejsce ale nie przewidziałem że lotnisko zamykają na noc (nigdy się z tym nie spotkałem wcześniej) Pytam o możliwości bo zawsze warto korzystać z pomocy innych. Kto pyta nie błądzi a może akurat ktoś już był w takiej sytuacji i zna rozwiązanie. Lepsze to niż w ciemno polecieć i szukać czegoś w środku nocy albo niepotrzebnie zapłacić za dobę w motelu i taxi w obie strony po to żeby 4 godz w cieple przesiedzieć. W końcu chyba od tego jest forum?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...to

byl tylko

komentarz (ale

fucktycznie) wybieram sie

w twoje rejony,zeby zapolowac

na zorze.obstawiam koniec stycznia,poczatek

lutego - dobrze celuje? z gosciny oczywiscie,chetnie skorzystam...

p/s:
dla ulomnych: to bylo do gabrysi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...a

teraz do

xpawelx - zostan w domu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(Arwena1975)
Wiking
powiedz mi gdzie chcesz jechac z tego torpu? moze wtedy znajdziemy rozwiazanie?

czy tylko ty czy jeszcze ktos? 2 razem osoby czy wiecej?

pozdrawiam i glowa do gory.

jestesmy Polakami i trzeba pomagac a nie robic sobie zawsze pod gorke.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Pawel Kowalski
(xpawelx)
Wiking
Averna1975 dzięki za zainteresowanie, chociaż dla mnie to trochę za późno ale może ma ktoś jakiś pomysł na przyszłość Ja potrzebuję dostać się z Torp do Røros. Jedyne co znalazłem w czasie kiedy musiałem się decydować to pociąg z Torp do Oslo Sentrum z przesiadką do pociągu do Støren a potem w Støren z przesiadką do Røros za niecałe 600 NOK. Wybieraliśmy się w 2 osoby i to już raczej zamknięty temat skoro już mamy bilety ale jeżeli ktoś ma jakiś pomysł na przeczekanie mroźnej nocy gdzieś w Sandefjord czy Torp to bardzo chętnie bym posłuchał żeby coś się dowiedzieć na przyszłość dla siebie albo dla innych czytających to forum.
Od razu powiem że odpada opcja pojechania na Oslo S, czy gardermoen i czekania na proanny pociąg bo to prawie ta sama cena a noc w poczekalni i opóźniony przyjazd na miejsce nie są aż tyle warte.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Pawel Kowalski
(xpawelx)
Wiking
Arwena1975 napisał:

jestesmy Polakami i trzeba pomagac a nie robic sobie zawsze pod gorke.

Też jestem tego zdania, szkoda że nie wszyscy rodacy pamiętają że tak powinno być.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Sebastian20 Sebastian20
(Puszczyk2009)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Piotr Kasprzak
(pitqe)
Wiking
Hej. Lecę z kolegą za tydzień do Sandefjordu. Bilety kupiliśmy za 8 zł, nie mamy kasy, więc pozostaje nam nocleg na parkingu pod lotniskiem lub gdzieś w miasteczku. Widzę, że na forum jest z tych okolic kilka osób, więc mam kilka pytań. 1. czy aktualnie da się tam przeżyć w nocy? 2. czy parking przy lotnisku posiada jakiś grzejnik o którym słyszałem trochę na forach, 3. czy da się przeżyć gdzieś noc w miasteczku (24 godzinny bar, resteuracja, klub). Jak wiadomo na moje wschodniopolskie realia ceny noclegów nawet na kwaterach zwalają z nóg. Chciałbym jednak z kolegą tam polecieć żeby wgl zobaczyć kawałek Norwegii i tamten świat. Tak więc byłbym wdzięczny gdyby ktoś obeznany udzielił mi odpowiedzi na pytania, bo boję się że na tym parkingu zamarznę :/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Piotr Kasprzak
(pitqe)
Wiking
To jest z piątku na sobotę. Więc chociaż może jakiś klub?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
1 zamarzniesz
2 ale zeby podpiac auto z webasto
3 nie
przy jednym piwie za 70 kr bedziecie siedziec
Zgłoś wpis