Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

mieszkanie - Norwegia

Czytali temat:
Grzes Morales *** *** (655 niezalogowanych)
44 Posty
Grzes Morales
(igorgrzes)
Nowicjusz
witam Was serdecznie:wiec jest taka sparawa,jestem w Norwegii nowy,przybylem tutaj 3 tyg temu,wynajmuje pokoj jesli tak moge nazwac ten kurnik.Baba kasuje mnie 150nok za dobe wiec chcac nie chcac wychodzi srednio 4500nok na miesiac,ale szczerze powiem ze to jakas kpina za taka kase taki standard!!!!!zero TV,zero zamrarzalki,zero internetu,zero pralki po prostu katastrofa: ,do tego miejscowa taka ze szkoda gadac.tak wiem w Norwegii nie jest latwo po za oslo i jeszcze paroma miastami o wieksze miejscowy ale to przechodzi moje wszelkie oczekaiwania.dziura nazywa sie Ramnes niedaleko Tønsberg.mieszkalem dotychczas w UK i to dosc dlugo i przez ten czas spedzony tam wiodzialem wiele mieszkan,gorszych i lepszych ale ten kurnik to po prostu jakas kpina,rozgladam sie za czyms innym ale nie jest lekko,nie latwo tutaj cos znalesc.jestem bardzo zniesmaczniony na dzien dobry tym pokojem.warunki spartanskie.1 zlew o wymiarach 25cm na 25 cm w ktorym mam mys naczynia??hahah KPINA!!!!i to za taka kase??czy moze mi ktos powiedziec prosze czy to jest tutaj normalne??????brak mi słow na to wszytko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Agnieszka :)
(wizazystka)
Wiking
pozostaje finn.no albo ogloszenia w lokalnej gazecie... co kraj to byczaj... cierpliwosci i samozaparcia zycze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Grzes Morales
(igorgrzes)
Nowicjusz
dzieki za slowa otuchy ale gdybys zobaczyla ten kurnik w ktorym przyszlo mi mieszkac zalamala bys rece tak znam ta strone ale ramnes to ze tak ladnie to nazwe "miescinka" i nie wiele jest mieszkan.a do pracy jezdze z kolega wiec musze szukac w okolicy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
igorgrzes napisał:
szczerze powiem ze to jakas kpina za taka kase taki standard!!!!!zero TV,zero zamrarzalki,zero internetu,zero pralki po prostu katastrofa: ,(...) dziura nazywa sie Ramnes niedaleko Tønsberg.(...) rozgladam sie za czyms innym ale nie jest lekko,nie latwo tutaj cos znalesc. (...) KPINA!!!!i to za taka kase??czy moze mi ktos powiedziec prosze czy to jest tutaj normalne??????
jestes na najzwyklejszej wsi w glebi dzikiego kraju... ciesz sie ze wode masz, nie zartuje...
przeprowadz sie do miasta a Twoje problemy znikna, latwiej z praca, latwiej z mieszkaniem.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
134 Posty

(zmiterka)
Stały Bywalec
igorgrzes napisał:
witam Was serdecznie:wiec jest taka sparawa,jestem w Norwegii nowy,przybylem tutaj 3 tyg temu,wynajmuje pokoj jesli tak moge nazwac ten kurnik.Baba kasuje mnie 150nok za dobe wiec chcac nie chcac wychodzi srednio 4500nok na miesiac,ale szczerze powiem ze to jakas kpina za taka kase taki standard!!!!!zero TV,zero zamrarzalki,zero internetu,zero pralki po prostu katastrofa: ,do tego miejscowa taka ze szkoda gadac.tak wiem w Norwegii nie jest latwo po za oslo i jeszcze paroma miastami o wieksze miejscowy ale to przechodzi moje wszelkie oczekaiwania.dziura nazywa sie Ramnes niedaleko Tønsberg.mieszkalem dotychczas w UK i to dosc dlugo i przez ten czas spedzony tam wiodzialem wiele mieszkan,gorszych i lepszych ale ten kurnik to po prostu jakas kpina,rozgladam sie za czyms innym ale nie jest lekko,nie latwo tutaj cos znalesc.jestem bardzo zniesmaczniony na dzien dobry tym pokojem.warunki spartanskie.1 zlew o wymiarach 25cm na 25 cm w ktorym mam mys naczynia??hahah KPINA!!!!i to za taka kase??czy moze mi ktos powiedziec prosze czy to jest tutaj normalne??????brak mi słow na to wszytko.

Moim zdaniem nie jest normalne, ja place 4 tys NOK ...mam internet .. uzywam wody i pradu ile chce....dwa pokoje ..wszytsko fajnie pieknie ....ale i tak wole wyprowadzic sie do Oslo wieksze mozliwosci ...szukaj szukaj bo mozna trafic na fajna oferte
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Grzes Morales
(igorgrzes)
Nowicjusz
jestem skazany na mieszkanie w tym rejonie bo do pracy mam blisko a na ta chwile nie jestem zmotoryzowany,zapomnialem dodac ze ta kobieta(wlascicielka)ma pralke i to nowke sztuke ale powiedziala ze nie mozna jej uzywac,po za tym ma 2zamrazalki w ktorych mozna by schowac konia z kopytami ale tez nie mozna uzywac,nie wiem o co Jej chodzi??ale moje nerwy doszly juz do granic wytrzymalosci i dzisiaj mam zamiar jej powiedziec co o tym wszystkim mysle.to jest jakas mega zlotowa ze tak powiem.patrzy tylko zeby zdoic z kasy a wzamian nic.dzisiaj mam ogladac inny pokoj na cale szczescie i mam nadzieje ze bedzie dobrzedziekuje wszystkim ktorzy odpowiedzieli na moj post pozdrawiam Was wszystkich i pozdro!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
napisz jak tam nowy pokój

a dla innych-trzeba pamiętać ,że nie do raju tylko do tubylców się jedzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Grzes Morales
(igorgrzes)
Nowicjusz
jasne ja wiem,ja zdaije sobie z tego sprawe,ale czytalem ze Norwegia to jeden z najbogatszych krajow Europy,a tu co?? moja Babcia miala lepsze warunki bytowe jak ja tutaj.nie oczekiwalem przed przyjazdem tutaj luksusow ale tez nie tej szopy!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
igorgrzes napisał:
jasne ja wiem,ja zdaije sobie z tego sprawe,ale czytalem ze Norwegia to jeden z najbogatszych krajow Europy,a tu co?? moja Babcia miala lepsze warunki bytowe jak ja tutaj.nie oczekiwalem przed przyjazdem tutaj luksusow ale tez nie tej szopy!!!!!!!!!

Norwegia to tak jak polska po 10 latach komuny -rozwijają się pobędziesz to zobaczysz
polecam prom i zaobserwowanie jak tubylcy zgrzewki coli targają
napój bogów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Opisałam się jak głupia i mnie wylogowało, nie chce mi się drugi raz pisać tego samego.
"Powiem" tylko tyle : ja mieszkam w okolicy, nie w Ramnes, ale wiem gdzie ta mieścina jest i jak tam jest.
Ja mieszkam w miejscowości, w której jest centrum handlowe, 3 kiwiaki, 2 meny i inne sklepy, nie wspomnając o szkołach, przedszkolach, i uniwersytecie.
Płacę za całe mieszkanie ( salon, sypialnia, kuchnia, łazienka, spiżarnia ) 4500 nok.
W Twoim przypadku , 4500 nok za pokój w Ramnes, tak jak napisałeś, to jawna kpina.
Szukaj na finn.no, zaglądaj tutaj do działu ogłoszeń a gwarantuję Ci, że coś znajdziesz.
Trochę cierpliwości i wszystko się ułoży.
Poszukaj w Tonsberg lub w Sem.
Możesz podjeżdżać na Statoil w Sem ( kup sobie miesięczny) a stamtąd kolega może Cię zabierać do pracy.To jest rzut beretem od Ramnes, myślę, że jak mu się dołożysz do paliwa, to nie będzie robił problemów.

www.finn.no/finn/realestate/lettings/object?finnkode=37852005 -prąd w cenie

www.finn.no/finn/realestate/lettings/object?finnkode=36402254

www.finn.no/finn/realestate/lettings/object?finnkode=37714529 - prąd w cenie

www.finn.no/finn/realestate/lettings/object?finnkode=37490487 -prąd,TV, internet w cenie

Powodzenia .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok