Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

nr personalny - Norwegia

Czytali temat:
Agnieszka R. (1277 niezalogowanych)
4 Posty
Robert Wilczynski
(wilczek)
Wiking
jestem w norwegii od 6 mies.mam pozwolenie na pobyt jestem w konkubinacie jestem w ciazy i nie pracuje czy moge dostac dostac nr.personalny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
tak, powinnas o ten numer wystapić do skatte.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Robert Wilczynski
(wilczek)
Wiking
a czy nie musze miec zaswiadczenia ze pracuje bo jak moj byl po wniosek to mu powiedziala ze ma dolaczyc zaswiadczenie z pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
jezeli jestes w konkubinacie, to moze cie utrzymywac twoj partner, napisalas ze masz pozwolenie, wiec wydaje mi sie ze na łączenie rodzin. Wystarczy ze pojdziesz do skatt z dokumentem tożsamosci i wypełnisz karte podatkową.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Robert Wilczynski
(wilczek)
Wiking
tak jestem na laczenie rodzin pozwolenie wraz z dzieckiem a jest niepelnosprawne dostalysmy na czas nie okreslony moze wiesz cos na temat zasilku dla chorego dziecka i dla mnie jako osoby opiekujacej sie dzieckiem niepelnosprawnym mam niby duzo pomocy z komuny ale to tylko pomoc profesjonalna w postaci pomocy pielegniarki fizykoterapety itd z gory dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
z kolei z tego co ja wiem nie trzeba pracowac, zeby dostac d-nummer
wystarczy zarejestrowac sie w NAV
poszedlem do NAV, z pania wypelnilismy wniosek
i za kilkanascie dni mam sie zglosic po odbior

kilkanascie dni jeszcze nie minelo, ale mysle, ze wszystko pojdzie OK

o wyniku napisze

pozdro
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
o nr skladasz w skatte i tam tez musisz sie zameldowac siebie i dziecko, bo potem mozesz miec problem ze cie niema w systemie , ja niewiedzialam ale juz wiem i jestem w trakcie oczekiwania na wpis do systemu nr personalny tez dostaniesz i dziecko tak samo , wszystko w skatte a forma na meldunek to MELDING TIL FOLKEREGISTERET OM FLYTTING FRA UTLANDET, a co do pomocy na dziecko najlepiej idz do nav i tam w info okresl jaka masz sytuacje i czy zwiazku z tym naleza ci sie jakes dodatki,
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
a jak dostales ten numer jak nie pracujesz?bo ja tez nie pracuje a nie bardzo wiem jak zalatwic to
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Robert Wilczynski
(wilczek)
Wiking
ja jeszcze nie dostalam tego nr ale zlozylam wniosek i powiedziano mi ze dostane,tylko ze ja mam pozwolenie na pobyt w celu laczeniu rodzin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Wiking
dzieki za info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok