Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

konto walutowe - Norwegia

Czytali temat:
Anna Maciejewska Kamil Knych Grzegorz Plaza Szymon Grzegorczyk Roman Bzdurski Mateusz Matysiak Wojciech ... adi_777 Robson_94 gosia299 Mikolaj Kawala (4709 niezalogowanych)
5 Postów

(Magduu)
Wiking
Witam!
Niedługo po raz pierwszy przyjadę do pracy w Norwegii. Chciałabym co miesiąc przelewać pewną kwotę na konto walutowe w Polsce. W jakim banku w Polsce najkorzystniej mieć takie konto? Proszę o poradę i pozdrawiam .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
nordea NO - Nordea PL...

bylo o tym miliony razy na forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(Magduu)
Wiking
Jestem na tym forum pierwszy dzień i niestety nie umiałam znaleźć informacji na interesujący mnie temat. Jedynie o banku Nordea, ale podawane tutaj informacje nie pokryły się z tym, co usłyszałam na infolinii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
no i co Ci poiedzieli w nordea no??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(Magduu)
Wiking
dowiem się jakichś szczegółów od Ciebie na temat tego konta czy nie ma szans?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Magduu napisał:
dowiem się jakichś szczegółów od Ciebie na temat tego konta czy nie ma szans?A co to za tryb rozkazujący !? .
Forum , to nie jest ... żadna Instytucja Informacyjna , a już w szczególności związana z bankami ! .
Opanuj się trochę , oraz zadawaj Logiczne pytania .
---
Po jaką cholerę ...tobie w Polsce "konto walutowe" / chociaż złotówka to też waluta /
---
Co prawda w Komunie były Konta "walutowe" tak Demoludów jak i tych z za "Żelaznej Kurtyny "
Jednak wtedy Złoty , nie był walutą wymienialną .
Teraz taką walutą jest , dlatego nie ma problemu by z Norwegi przesłać do Polski na Zwykłe konto złotówki .
Takie operacje ,przeprowadza Każdy Bank Norweski ! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(Magduu)
Wiking
Tryb rozkazujący nie kończy się znakiem zapytania.

Myślałam, że to portal dla Polaków wyjeżdżających do Norwegii, służący poznawaniu się, wzajemnej pomocy itp. Tymczasem to jest jakieś wylewanie jadu... Smutne to, mam nadzieję, że Norwegowie są bardziej życzliwi ludziom niż niektórzy moi rodacy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
Magduu napisał:
Myślałam, że to portal dla Polaków wyjeżdżających do Norwegii,.
to jest portal o polakach w Norwegii... dla wyjezdzajacych jest biuro Orbisu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Marcin P
(berni1976)
Wiking
załóż konto złotówkowe w NORDEA Bank Polska. Do tego konta złotówkowego załóż konto walutowe w NOK. też w Polsce. W Norwegii załóż konto w norweskiej NORDEI oczywiście w NOK.
Korzyści: 12 darmowych przelewów w ciągu roku z NORDEA no do NORDEA pl (przelew NOK-NOK mimo że międzynarodowy idzie max dwa dni), korony norweskie w polskiej NORDEI możesz przewalutować na złotówki, albo wybrać bezpośrednio w kasie i sprzedać w kantorze (w kantorze jest lepszy kurs)

sprawdzony system.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów

(Magduu)
Wiking
Dzięki serdeczne, Berni.
Pozdrawiam również .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6