Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zwolnienie lekarskie - Norwegia

Czytali temat:
Piotr Fiton Przemyslaw Piskorz junoumi Aleksandra ... Heninger (4129 niezalogowanych)
1 Post
sadas fdsgdfg
(uosiu)
Wiking
Jestem na wypowiedzeniu złożonym przeze mnie w firmie norweskiej. Jestem aktualnie w Polsce i zachorowałem, mam zwolnienie lekarskie jak mam dalej z nim postępować ? L4 jest po polsku, co mam zrobić żeby wysłac je do Norwegii ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
NO NOK
(NOREK)
Stały Bywalec
A co to za przekręcik?. Wypowiedzenie i pobyt w Pl. Co to znaczy?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
NOREK napisał:
A co to za przekręcik?. Wypowiedzenie i pobyt w Pl. Co to znaczy?. POLAK POTRAFI i i i i ...
NAJPIERW ZROBI A DOPIERO NASTĘPNIE ZACZYNA MYŚLEĆ....! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
uosiu napisał:
Jestem na wypowiedzeniu złożonym przeze mnie w firmie norweskiej. Jestem aktualnie w Polsce i zachorowałem, mam zwolnienie lekarskie jak mam dalej z nim postępować ? L4 jest po polsku, co mam zrobić żeby wysłac je do Norwegii ?

A po co chcesz to zwolnienie wysyłac do Norwegii? jesli sam sie zwolnisz z pracy automatycznie tracisz pozwolenie na pobyt, nawet to bezterminowe, wydawane od 1 pazdziernika.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
uosiu napisał:

przetlumaczyc najpierw.... potem zrobic sobie ksero, tak na wszelki wypadek, nastepnie biegusiem do najblizszego
kiosku kupic koperte i znaczki na list wielki,bo miedzy narodami podrozujacy... zwolnienie zlozyc do takiej wielkosci aby
zmiescilo sie do kupionej koperty, nakleic znaczki, wpisac adresata i biegusiem na poczte wyslac to, najlepiej u pani
w okienku poleconym...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-12  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ulv72 napisał:uosiu napisał: Jestem aktualnie w Polsce przetlumaczyc najpierw.... .
ALE Z TEGO CO ZROZUMIAŁEM to niejaki "uosiu" złożył wypowiedzenie z pracy a następnie ją porzucił bo aktualnie jest w Polsce...!!!, a powinien być w pracy do końca wypowiedzenia...
NO CHYBA ,ŻE jest na taryfowym urlopie uzgodnionym uprzednio z pracodawcą i ma na tą okoliczność-urlopu -odpowiedni druk podpisany przez siebie i pracodawcę oraz ksero na tą okoliczność...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ale dziwne, ze sie akurat rozchorował. U mnie w firmie, jak chłopaki pracowali bez kontraktu stałego, czyli jak było zlecenie, to nie chorowali, zdrowe chłopy jak konie i do roboty chętne. Ale jedna lasencja wykreciła numero uno i od tego monentu wszyscy w firmie maja kontrakty. I co najwazniejsze, po kilku dniach sie rozchorowali... biedactwa. Co za zbieg okolicznosci, przeciez jak bum cyk cyk ręcze ze nie specjalnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
gabriel napisał:
[b] ALE Z TEGO CO ZROZUMIAŁEM to niejaki "uosiu" złożył wypowiedzenie z pracy a następnie ją porzucił bo aktualnie jest w Polsce...!!!, a powinien być w pracy do końca wypowiedzenia...
NO CHYBA ,ŻE jest na taryfowym urlopie uzgodnionym uprzednio z pracodawcą i ma na tą okoliczność-urlopu -odpowiedni druk podpisany przez siebie i pracodawcę oraz ksero na tą okoliczność...!!! .
[/color]

tak gabrielu i prawdopodobnie tak jest... uosiu w sumie nic konkretnego nie napisal jak wyglada jego stosunek z
pracodawca poza tym, ze jest na wypowiedzeniu... moze i - moze byc on w Polsce, moze nie, moze pracodawca
poszedl mu z czyms na reke, jak np. ten wyjazd, moze nie... cholera go wie, co tam miedzy nimi jest dokladnie

a pyta co zrobic ze zwolnieniem, zeby wyslac do Norge... no co, przetlumaczyc i wyslac w sumie to smieszne troche
to jego pytanie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ulv72 napisał:
... w sumie nic konkretnego nie napisal ....

Bo WSZYSCY KTÓRZY TU PISALI ...PISZĄ....I PISAĆ... BĘDĄ .... Myślą ,iż MY jesteśmy Tu jasnowidzami i mamy dar wnikania w ich niedokończone myśli....
RZUCĄ HASŁO i myśl co ON NAM chciał przekazać .... wszak my ode tego Tu jezdeśma ....!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
zwolnienie musi byc potwierdzone przez zus
takze najpierw do zusu,bo bedzie problem z wyplata chorobowego
i oni juz tam zdecyduja,czy wysla do navu czy pracodawcy sami czy Ty bedziesz musial dostarczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok