Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przedszkole :/ - Norwegia

Czytali temat:
(329 niezalogowanych)
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
Mam pytanko, słyszałem że żeby szybciej przyjeli dziecko do przedszkola trzeba napisac że dziecko nie zna języka??? tylko wypełniam formularz i nie ma tam miejsca na coś takiego w jaki sposób mam to zrobić ??? na osobnej kartce??? i jak to napisać ??? bardzo prosze o pomoc???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Lukass napisał:
Mam pytanko, słyszałem że żeby szybciej przyjeli dziecko do przedszkola trzeba napisac że dziecko nie zna języka??? tylko wypełniam formularz i nie ma tam miejsca na coś takiego w jaki sposób mam to zrobić ??? na osobnej kartce??? i jak to napisać ??? bardzo prosze o pomoc???

Jest miejsce: eventuelle tilleggsopplysninger i w tej rubryce wpisz, ze dziecko nie ma kontaktu z rowiesnikami norweskojezycznymi i chcesz aby jaknajszybciej sie zasymilowalo, to dziala na nich w kommunie
Napisz tak: Mitt barn har ingen mulighet til å leke og snake med jevnaldrende som snakker norsk. Jeg ønsker at barnet mitt skal assimilerte så snart som mulig.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
dzieki Hilton za wyczerpująca odpowiedź Mam nadzieje ze uda sie z tym przedszkolem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Lukass napisał:
Mam pytanko, słyszałem że żeby szybciej przyjeli dziecko do przedszkola trzeba napisac że dziecko nie zna języka???

Ja mialam odwrotna sytuacje dokladnie rok temu....w mojej komunie powiedziano mi ze dziecko jezyka uczy sie w szkole i nie musi sie w przedszkolu asymilowac...a moje dziecko potrzebowalo najbardziej jezyka bo dzieci w przedszkolu rok przed szkola maja najwiecej zajec przygotowujacych do szkoly....dopiero zgoda dyrektora przedszkola ktory przyjal moje dziecko cos zdzialala....zalezy od komuny i ich "portfela"...ja na nieszczescie trafilam na biedna i zadluzona
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Podobno mozesz tez isc do helsestasjon i poprosic ich o zaswiadczenie, ze dziecko powinno isc do przedszkola, aby uczyc sie norweskiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(Lukass)
Początkujący
Helsestasion?? a gdzie to znajde??? Z tego co piszecie to nie wiadomo co zrobić zeby było dobrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Chyba kazde dziecko jest zapisane do helsestasjon w swojej okolicy. To miejsce, gdzie robia szczepienia, rozne bilanse kilkulatkow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok