Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

drugi filar - Norwegia

Czytali temat:
halina manka Górą Zieloni (696 niezalogowanych)
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Witam.
Prawde mówiąc nie szukałem,ale nigdzie mi się nie obiło o uszy żeby ktoś o to pytał.
Więc pytanie brzmi :
w związku z obowiązkiem płacenia przez firmy typu adecco jobzon,workshop itp.na drugi filar emerytalny od bodajże czerwiec 2006r. ........ można się upomnieć o nie płacone składki?
pytanie pomocnicze :
czy wszystkie te firmy są typu vikariat czy też nie i na czym ewentualnie polega różnica między nimi?

Może pytanie i głupie ale licze na sensowne wypowiedzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
retier1 napisał:
Witam.
Prawde mówiąc nie szukałem,ale nigdzie mi się nie obiło o uszy żeby ktoś o to pytał.
Więc pytanie brzmi :
w związku z obowiązkiem płacenia przez firmy typu adecco jobzon,workshop itp.na drugi filar emerytalny od bodajże czerwiec 2006r. ........ można się upomnieć o nie płacone składki?
pytanie pomocnicze :
czy wszystkie te firmy są typu vikariat czy też nie i na czym ewentualnie polega różnica między nimi?

Może pytanie i głupie ale licze na sensowne wypowiedzi.

chodzi Ci o OTP??

prosze bardzo:
www.lovdata.no/all/nl-20051221-124.html
www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift...isk-tjenestepensjon/
www.regjeringen.no/nb/dep/fin/tema/finan...e/otp.html?id=487376
a tu na wikipedii prostym jezykiem co i jak: no.wikipedia.org/wiki/Tjenestepensjon
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Zanim to strawie to minie trochę czasu.
Pytanie zadałem w imieniu znajomka i generalnie chodzi o to czy jest możliwość "odzyskania" tych nie zapłaconych składek? I ewentualnie...... jaka jest dalsza procedura?
Wielu pracowało tutaj rok,dwa lub więcej bez płacenia na to. Mnie też by się coś znalazło,tylko z wiadomych względów większość macha na to ręką

Tylko tyle i aż tyle, interesuje mnie to tylko z ciekawości.

W każdym bądź razie dzięki JLK21
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
retier1 napisał:
Zanim to strawie to minie trochę czasu.
Pytanie zadałem w imieniu znajomka i generalnie chodzi o to czy jest możliwość "odzyskania" tych nie zapłaconych składek? I ewentualnie...... jaka jest dalsza procedura?
Wielu pracowało tutaj rok,dwa lub więcej bez płacenia na to. Mnie też by się coś znalazło,tylko z wiadomych względów większość macha na to ręką

Tylko tyle i aż tyle, interesuje mnie to tylko z ciekawości.

W każdym bądź razie dzięki JLK21

pewni za miesiac bede grzebal w papierkach... to sprawdze zalegle.... a z nudow moze przerzuce troche netu... jakbys cos znalazl - to zarzuc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Przy moich lewych rękach do kompa...... wątpliwe efekty mogą być tego szukania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok