Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

szukam szkoły dla niepełnosprawnego synka - Norwegia

Czytali temat:
(305 niezalogowanych)
14 Posty
marcin pawelczyk
(marko 35)
Wiking
Witam wszystkich serdecznie.Jestem od niedawna na forum i mam problem ze znalezieniem dla syna szkoły.Jest nie mówiacym 12tso letnim chłopcem po porazeniu mózgowo-rdzeniowym.Jest na tyle sprawny że chodzi,załatwia potrzeby fizjologiczne sam,jest z nim dobry kontakt werbalny.W tym roku chciałbym zabrać calą rodzine do Norge.Mam stałą prace i mieszkam w Drammen.Problem mam ze znalezieniemm szkoły gdyz Radzio robi postepy w szkole i rehabilitacji w Polsce.Prosze o porady i ewntualne namiary na szkołe w Drammen lub w stronę Oslo. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
tu masz wykaz szkol w drammen.... www.drammen.kommune.no/no/Tjenester/Skole/

norwegia raczej nie zamyka sie na niepelnosprawnych teraz wszytsko jest raczej integracyjne... ja bym napisal do jednej ze szkol... jesli odpowiedza ze niestety nie maja miejsc to moze podpowiedza Ci gdzie szukac...

ps. NAV sie tym nie zajmuje przypadkiem??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Renata nata
(renat35)
Stały Bywalec
Witaj, miałam podobny problem, szkoły raczej nie szukaj sam, wybierz się do swojej komuny, tam ocenią stopień niepełnosprawności Twojego syna na podstawie dokumentów jakie posiadasz oraz przeprowadzonego z Tobą wywiadu, padnie też sakramentalne pytanie czy chcesz by była to szkołą specjalna czy integracyjna i wtedy zaproponują ci miejsce. Mój syna ma również MPD, jak masz więcej pytań pisz na prv. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
marcin pawelczyk
(marko 35)
Wiking
Dziekuje za zainterwsowanie i dobre porady.Jak będe w potrzebie to sie odezwe.Jeszcze raz dzięki i równiez pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
marcin pawelczyk
(marko 35)
Wiking
Z góry dziekuje i dużo zdrowia życze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Asia :)
(asia_y)
Wiking
nie rozumiem dlaczego jestes sama z tym problemem. w kommunie powinni ci pomoc i jak najlepiej pokierowac synem. tu jest dobra opieka dla dzieci specjalnej troski. zwroc sie do kommuny. powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok