Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

malzenstwo - Norwegia

Czytali temat:
kasia t (430 niezalogowanych)
15 Postów

(madziamur)
Wiking
witam mam pytanie jesli chlopak sie ozenil i chce zarejestrowac swoja zone co mosi zrobic jakie dokumenty trzeba zalatwic meszczyzna ma kontrakt stala prace nr personalny staly co zrobic jakie dokumentyi co mosi posiadac jego obecna zona jakie dokumenty czy mosi jakis okres przepracowac legalnie zeby dostala pobyt pozwolenie itd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Maz powinien Ciebie zarejestrowac na stronie internetowej UDI i po czym otrzymacie meila zwrotnego i udac sie z tym dokumetem do Udi, tam na str internetowej bedziecie mieli napisane co jest wam potrzebne..napewno akt malzenstwa przetlumaczony, pozwolenie na pobyt meza, paszporty... pozwolenie dla ciebie mozecie z pewnoscia otrzymac odrazu na miejscu

tutaj jest str udi selfservice.udi.no/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(madziamur)
Wiking
dziekuje za informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
nie jestem tylko pewna co do pieczatki apostille na akcie malzenstwa... ja nie musialam jej miec ale to bylo prawie 4 lata temu... i mialam tlumaczenie aktu na jezyk angielski.

O nadanie numeru personalnego tez bedziecie musieli wypelnic wniosek... tak wiec najpierw rejestracja przez inetrent, policja i UDI.

chyba ze sie myle to niech mnie ktos poprawi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
mós to mós ........
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj