Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Refundacja operacji w Polsce - Norwegia

Czytali temat:
wojciech morawski SYLWIA MĄDRA Marcin Babul Marlena Swiergiel justyna5 pufff pikpokpuk TomekDrammen Maciej Jacek Nawrocki xxxxxxxxxxxxx Waldin fitekb Milena Kowalska Małgorzata Gorzyńska (5018 niezalogowanych)
3 Posty
romuald palmowski
(palemka)
Wiking
Musze miec operację dłoni.Chce ją zrobic w Polsce.Mieszkam i pracuje w N.czy jest możliwośc refundacji ?Lekarze w Kraju powiedzieli mi,ze to bardzo często się dzieje,a w Helfo ,że jeszcze takiego przypadku nie było.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
eee... Czy masz Europeiskehelsekort? Jesli jest to konieczna operacja, na ktora skieruje Cie lekarz to chyba sprawa jest jasna. Okazujesz EHK lekarzowi i po sprawie. Ja mialem zabieg chirurgiczny prawej dloni i przy rejestracji spisano numer z mojej karty. O nic sie juz nie musialem martwic. NFZ zalatwia sprawe z HELFO i tyle. Niczego mi nie refundowali bo za nic nie placilem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów

(potfur)
Nowicjusz
wiadomo ze tutaj jest tak ze kazdy wie i mowi co innego ale...
Europeiskehelsekort- ta karta dziala tylko w naglych przypadkach,to nawet powiedza ci lekarze w polsce i nie wykonaja ci raczej operacji ktora nie zagraza twojemu zyciu bo norki nie chca tego refundowac , a szpitale w polsce nie chca sie w to bawic.
mozna wykonac operacje w polsce , ktora zrefunduje ci nav ale trzeba spelnic kilka warunkow np. jezeli w polsce lub innyn kraju moga wykonac operacje szybciej niz tu w norwegii , trzeba samemu zabiegac o refundacje z nav-u, twoj lekarz musi to uzasadnic itd.

uprzedzajac niepotrzebne komentarze... sprawa badana indywidualnie i z pierwszej reki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
lena kkkkkkkk
(lena64)
Nowicjusz
Juz pisałam kiedys o tym...bo sama mam z soba operacje obu rąk..pierwszą musiałam zrobic w Polse i za nią zapłacić..mimo że tu pracowałam legalnie..a drugą musiałam zrobić tutaj bo mój lekarz nie wyraził zgody na wyjazd..a ja potrzebowałam być na dłuższym zwolnieniu. Zeby zrobić planowany zabieg w Polsce potrzeba złożyć w najbliższym NFZ druk E106..karta europejska nie wystarczy! Tyle sie o tym wałkuje że to dotyczy nagłych sytuacji.. Nie zawsze chetnie lekarze wyrazają zgodę na wyjazd...Tu pracujesz..i tu się lecz...ale miedzy nami..zrób wszysko aby nie ciąc sie tutaj! mnie czeka trzeci zabieg...ale aż sie boje myslec...i mam nadzieję że ominę norweski szpital szerokim kołem..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
romuald palmowski
(palemka)
Wiking
Dzięki za odpowiedź.Pokrywa się,niestety z tym,co powiedziała mi kobieta tutaj.Nie wiem z kąd ta informacja od lekarzy w Polsce,że robią wiele zabiegów Polakom z Norwegii,którzy dostają refundację?Chyba po prostu zacznę zbierac siano na operację w Kraju.Opinię o tutejszej słuzbie"zdrowia"mam z pierwszej ręki-znajoma pielęgniarka-tragedia.Trzymaj się!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
123 Posty

(jakobi)
Stały Bywalec
Chętnie się dołącze do wątku, bo również myślimy o operacji w pl. Widzałem, że można złożyć podanie o operacje w PL, czy ktoś może ma z tym doświadczenia.
Co do komentarza tutaj zarabiasz tutaj się lecz, to myślę, że jest to bardzo płynne, bo nawet NAV zyska na tym, że niektóre operacje przeprowadzą gdzie indziej bo jest taniej i tyle.
A po prawdzie też nie mam zaufania do tutejszych lekarzy mając kilka doświadczeń.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok