Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Poród w Polsce a becikowe z Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Kamil Przybył Marek Marecki angela689 nikos85madman DJ GabiGold (2419 niezalogowanych)
4 Posty
Monika p
(Nor)
Wiking
witam

mam pytanko, jeśli posiadam pobyt stały z numerem personalnym i jestem zarejestrowana w Nav, czy rodząc w Polsce mogę otrzymać becikowe z Norwegii, pilnie potrzebuje odpowiedzi na już, z góry dziękuje za informację
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów

(ewelina00072)
Nowicjusz
Witam

Jeżeli pozwolenie i pesel norweski to dostaniesz norweskie becikowe rodząc w Polsce. Musisz złożyć wniosek i akt urodzenia w nav jak już dzidziuś się urodzi. Z tego co pamiętam masz na to pół roku od urodzenia, ale nie jestem do końca pewna. Ja rodziłam w Polsce w 2009 roku i mając norweskie pozwolenie i pesel dostałam norweskie becikowe:0

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Monika p
(Nor)
Wiking
Hej

bardzo Ci dziekuje za informacje, nie bylismy pewni z mezem, a kiepsko dogadujemy sie po angielsku i norwesku, jestesmy na farmie , kawalek drogi od miasta niedaleko Steinkjer; nie mamy niestety nikogo tutaj, kto moglby nam pomoc - stad wielkie dzieki, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(kamil85)
Wiking
Becikowe można dostać jeszcze przed porodem, tak że chyba lepiej rodzić w polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Monika p
(Nor)
Wiking
Hej

mozna wniosek zlozyc bedac juz w 26tyg ciazy wpisujac przyblizona date poordu, natomiast pieniadze otrzymam z pewnoscia, jak zweryfikuja wniosek do ktorego dolacze akt urodzenia malucha i zarejestrowanie na Policji o pobyt; bez tego raczej pieneidzy nie zobacze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok