Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

na bezrobocie - Norwegia

Czytali temat:
(1020 niezalogowanych)
9 Postów
Dariusz Bruhnke
(Darolila)
Wiking
witam dzis dowiedzialem sie ze juz nie dlugo z mojej firmy ponad20 osob na bezrobocie smiga,szef nasz norweg twierdzi ze to przez kryzys swiatowy i ze banki nie chca udzielac kredytu ,nie wiem co bedzie ,czy ktos mnie poratuje ,napisze ile to placa na tym bezrobociu .pozdrawiam z tronheim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sainz123)
Wiking
Witam...niezazdroszcze Ci sytuacji, mam nadzieje ,ze jakos przetrwasz ten ciezki okres..generalnie jest padaczka...kilka dni temu patrzylem na ogloszenia : bylo 190 szukajacych pracy,..patrzylem teraz..jest 208 natomiast ofert nie przybywa.Norweg mowi prawde..banki nie chca dawac kredytow, boja sie,ze ludzie w napadzie paniki zaczna masowo wyplacac oszczednosci i taki bank zostaje pozniej z przyslowiowa reka w nocniku.Nic sie nie marwt, glowa do gory, co nas nie zabuje to nas wzmocni..pozdrawiam z Fredrikstad.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Dariusz Bruhnke
(Darolila)
Wiking
jestem juz drugi rok w nor. i nie martwie sie bo wiem ze dam rade ,przeciez nie przyjechalem tu by szlochac .jedno nas cieszy korona idzie w gore ,dzieki za slowa pociechy ,hej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sainz123)
Wiking
Jasne..Trzeba byc twardym ,a nie mietkim jak to rzekl kiedys jakis facet w reality show)))).Koronka w gore i to znacznie, dzis juz stoi po 0,4997 malina)))ja tu juz prawie 5 lat.Pozdrawiam i powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Hania S
(hania656)
Wiking
Na dzień dzisiejszy dniówki dla bezrobotnych stanowią 2,4 promila podstawy zasiłku, co w skali miesiąca daje średnio 62,4 % wcześniejszego dochodu przed podatkiem. Nie jest to szał - oczywiście możesz dorobić nie mniej nie wolno przekroczyć Ci limitu czasu pracy w przeciwnym razie - nie zapłacą. Miejmy nadzieję ze szybko kryzys ( którego podobno Norwegowie sie nie boją ) się skończy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
anna szlaga
(annasz69)
Wiking
witaj ewo !!! teraz to dopiero mam dylemata,,,,wybieramy sie do NO na dłużej,,,,ale jesli tam jest taka padaczka z pracą? ....brrr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Dariusz Bruhnke
(Darolila)
Wiking
juz od dwoch dni jestem na zasilku nie jest ciekawie,obiecuja szukac pracy no i tu problem bo z praca tyle co wiem to ciezko, a w szczegulnosci branza budowlana....pracowalem jako hydraulik w pewnej firmie w tej chwyli z 30-tu osob zostalo 7 czesc wraca do kraju. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok