Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Podatek - Norwegia

Czytali temat:
(530 niezalogowanych)
13 Posty
Dominika Gomula
(dominisia8901)
Wiking
Mam prośbę chciałbym wpisać w zeznanie podatkowe kilometry jakie dojeżdżałam do pracy, jak to zrobić? Czy ktoś wie czy mogę coś jeszcze odpisać skoro mieszkam tu z rodziną?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
dominisia8901 napisał:
Mam prośbę chciałbym wpisać w zeznanie podatkowe kilometry jakie dojeżdżałam do pracy, jak to zrobić? Czy ktoś wie czy mogę coś jeszcze odpisać skoro mieszkam tu z rodziną?A masz udokumentowane wydatki na kwotę powyżej 13700Nok,??? .
Bo do tej kwoty to już standardowo obniżono podstawę podatkową ,dopiero powyżej tej kwoty można sobie wpisać obniżkę .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Dominika Gomula
(dominisia8901)
Wiking
czy ta suma pieniedzy to jest za benzyne czy mozna cos innego powyzej tej kwoty mozna odliczyc??
z firmy mam placone jako ,czas dojazdu do pracy-reisetid' a nie za poszczegolne kilometry, slyszalam o tym ze moge to zrobic ale nie wiem jak najchetniej chcialabym zeby ktos mi powiedzial jak to zrobic przez internet?? wiem jak sie wchodzi na zeznanie podatkowe ale co dalej??>>>.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
dominisia8901 napisał:...z firmy mam placone jako ,czas dojazdu do pracy-reisetid' a nie za poszczegolne kilometry, .
Jeżeli firma płaci Tobie za czas dojazdu , to nie możesz tego odliczyć ,bo było by to oszustwo podatkowe ...
Natomiast w odliczenia za dojazd gdy firma nie płaci , wchodzą rachunki za paliwo i bramki , powyżej wymienionej już kwoty ..czyli 13700Nok w tym roku ...
Dalej nie jestem w stanie tobie pomóc , bo Mnie osobiście ten problem nie dotyczy .
A nie chce Mi się szukać po necie odpowiednich stron ...
Wiem , że Tu na forum ten temat był dokładnie wyłożony tylko to trzeba usiąść i czytać strona po stronie ... w podatkach ... ot takie sobie zadanie ...domowe z Norweskich podatków...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Dominika Gomula
(dominisia8901)
Wiking
ok wielkie dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
fire .
(fire)
Nowicjusz
Witaj.
Jezeli firma placi ci za dojazdy, to nie mozesz juz wiecej nic odliczyc w tym wzgledzie.

Jezeli firma nie placi kilometrowki, wowczas liczymy ilosc faktycznir przejechanych kilometrow do pracy i z powrotem do domu , zliczamy to za caly rok i ilosc tych kilometrow mnozymy razy 1,4 kr, jezeli wydzie wartosc wieksza niz 13 700 kr , wowczas ta nadywyzke odpiszemy sobie od podstawy dochodu , a co za tym idzie zmniejszymy w ten sposob podatek nalezny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
1.5kr chyba, zresztą to jak wpisujesz w rozliczeniu (przez net) to tam już system sam liczy wsio.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Zuzu napisał:
1.5kr chyba, zresztą to jak wpisujesz w rozliczeniu (przez net) to tam już system sam liczy wsio.COŚ SIĘ UCZEPIŁ GOŚCIA...
DAJ MU SPOKÓJ bo jakąś klątwą rzuci w Twoją stronę ...
Nie widzisz , że gostek chce się WYKAZAĆ ...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
fire .
(fire)
Nowicjusz
Oczywiscie!
Przepraszam, moj blad , powinno byc 1,50 kr /km zeby nie byc goloslowna podaje zrodlo: www.skatteetaten.no/no/Bibliotek/Tabelle...llom-hjem-og-arbeid/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok