Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

PRACA DLA KIEROWCY AUTOBUSU MIEJSKIEGO - Norwegia

Czytali temat:
Mateusz Zmuda Hamza007 (1161 niezalogowanych)
3 Posty
Wiking
Witam.
Szukam informacji i namiarów na prace kierowcy autobusu(w Norwegii oczywiscie)
Jesli ktoś coś wie na ten temat to proszę o kontakt na forum lub e-maila Aga57015@wp.pl
Mieszkam obecnie w polsce i zrobiłam prawo jazdy kat."D"ale nie mam(i to jest ważne)świadectwa kwalifikascji do przewozu osób(w polsce kosztuje kurs 8.500tys.) ,pytania:
Czy takie świadectwo jest potrzebne,czy wystarczy prawo jazdy "D"?
A jeżeli wymagane to czy jest mozliwosc uzyskania go przez firmę zatrudniajacą?
Czy lepiej zrobic w polsce?
I czy trzeba znac od razu jezyk norweski komunikatywny czy wysyłają
na kurs do szkoły?
Bardzo prosze o informacje,jest to dla mnie bardzo wazne.

pozdrawiam Aga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(mariu)
Wiking
Witam

nie wiem jakie zasady obowiązują teraz choć wydaje mi się że nie wymagają zależy od daty wydania prawa jazdy. Istotna jest znajomość języka, jak u Ciebie z tym? Znasz może angielski?. Bez norweskiego się nie obędzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(mariu)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Mariusz, jaka linia jezdzisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(mariu)
Wiking
międzymiastową
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Janusz Xxxx
(JJohnny)
Nowicjusz
W tym roku zapytają o ten kurs,ponieważ od tego roku w Norwegi będzie obowiązkowy,dostosowują przepisy do EU.Proponuję zrobić kurs w PL,w tzw.między czasie zacząć naukę języka.Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
Witaj.DZIEKUJE ZA INFORMACJE...jednak chciałabym wiedziec na 100% czy potrzebne jest to swiadectwo na przewóz osób czy nie...nie mało kosztuje u nas a nie chciałabym wywalac kasy gdzie potem sie okaze ze nie potrzebne bedzie bo maja swoje jakies inne wymagania.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
hej.Jeden własnie gosciu mi mówi ze niby od tego roku pytaja o takie swiadectwo,niby obowiazkowo i lepiej jak bym zrobiła...dostosowuja przepisy do UE...wiesz nie mało to kosztuje wiec musze wiedziec na 100% czy potrzebne czy nie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Janusz Xxxx
(JJohnny)
Nowicjusz
Na pewno będą wiedzieli w Statens Vegvesen norweski odpowiednik naszego Wydziału Komunikacji,no chyba że czujesz się na tyle mocna z j.norweskiego to możesz to zrobić w NO.Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów

(mariu)
Wiking
musi mieć tak pisze na statens vegvesen to jest tkzw YRKESKOMPETANSE I TILLLEG TILL FOREKORTET for bus . Taki wymóg stosuje się do wszystkich kandydatów ze stosunkową świeża datą uzyskania prawo jazdy w Polsce od września 2009
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok